• Gen Z caută pe TikTok sfaturi care îi ajută să facă primii pași în carieră.
  • Gen Z vor reprezenta 27% din forța de muncă din țările OCDE până în 2025.
  • Creatorii sunt foarte diferiţi: oameni suficient de în vârstă pentru a fi foşti CEO, persoane în jurul vârstei de 30 de ani şi chiar tinerii înşişi.

Tinerii americani aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt diferiţi de cei mai în vârstă. Acum, ei înlocuiesc LinkedIn cu TikTok. Ei caută acolo sfaturi care să-i ajute să facă primii paşi extrem de importanţi în carieră, potrivit The Economist.

Ce găsesc ei pe TikTok dacă îl înlocuiesc cu LinkedIn?

Pe TikTok se regăsesc multe canale în care producătorii de conţinut oferă sfa­turi despre lumea muncii şi con­struirea unei cariere în videoclipuri scurte, mai uşor de înțeles pentru tineri. Videourile cu hashtagul CareerTok au peste 2 miliarde de vizualizări pe TikTok. Creatorii lor sunt foarte diferiţi: oameni suficient de în vârstă pentru a fi foşti CEO, persoane în jurul vârstei de 30 de ani care-şi amintesc greşelile făcute la începutul carierei şi chiar tinerii înşişi. Mulţi dintre cei care vizualizează clipurile respective aparţin Generaţiei Z. Tinerii din Gen Z vor reprezenta 27% din forţa de muncă din ţările OCDE până în 2025, scrie The Economist.

Recomandări

A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CARE SUNT FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ

Citește și