• În ultimele zile, Instagram a fost criticată de utilizatorii frustrați de faptul că aplicația de partajare a fotografiilor devine prea asemănătoare cu rivalul TikTok.
  • Unii utilizatori s-au plâns că platforma afișează acum o proporție mult mai mare de conținut recomandat de la conturi pe care nu le urmăresc, față de postările prietenilor lor.
  • Instagram a testat, de asemenea, postări pe ecran întreg, asemănătoare cu modul în care apar postările pe TikTok.

Instagram a declarat joi că va reveni asupra unora dintre modificările recente ale funcțiilor sale, după ce s-a confruntat cu reacții din ce în ce mai dure din partea utilizatorilor, inclusiv a membrilor familiei Kardashian.

În ultimele zile, Instagram a fost criticată de utilizatorii frustrați de faptul că aplicația de partajare a fotografiilor devine prea asemănătoare cu rivalul TikTok. Unii utilizatori s-au plâns că platforma afișează acum o proporție mult mai mare de conținut recomandat de la conturi pe care nu le urmăresc, față de postările prietenilor lor. Instagram a testat, de asemenea, postări pe ecran întreg, asemănătoare cu modul în care apar postările pe TikTok.

Ce spune compania?

„Pe baza constatărilor noastre și a feedback-ului comunității, punem pe pauză testul cu ecran complet pe Instagram pentru a putea explora alte opțiuni și reducem temporar numărul de recomandări pe care le vedeți în feed-ul dvs. pentru a putea îmbunătăți calitatea experienței dvs.”, a declarat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a Instagram, potrivit CNN.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

„Recunoaștem că modificările aduse aplicației pot reprezenta o ajustare și, deși credem că Instagram trebuie să evolueze pe măsură ce lumea se schimbă, vrem să ne luăm timp pentru a ne asigura că facem acest lucru corect”, a adăugat declarația.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a anunțat pentru prima dată retragerea mai devreme joi, într-un interviu acordat publicației de știri tehnologice Platformer.

„Mă bucur că ne-am asumat un risc – dacă nu eșuăm din când în când, nu gândim suficient de mare sau nu suntem suficient de îndrăzneți”, a declarat Mosseri pentru această publicație. „Dar cu siguranță trebuie să facem un pas mare înapoi și să ne regrupăm. [Când] am învățat multe, atunci ne întoarcem cu un fel de idee sau iterație nouă. Așa că vom lucra prin asta”.