• Fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram.
  • Dosarul este cel mai recent dintr-un proces inițiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie.
  • În decembrie, Meta a primit critici pe scară largă pentru că a implementat criptarea end-to-end pentru mesajele trimise pe Facebook și prin Messenger.

Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilor”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.

Dosarul legal nesigilat include mai multe acuzații împotriva companiei despre informațiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaților Meta și comunicările dintre personal. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct, produsul de mesagerie al Instagram.

„Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a amenința că ne va scoate din App Store”, s-a supărat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost solicitată prin Instagram, ca mărturie în fața Congresului SUA, la sfârșitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces inițiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susține că rețelele sociale ale lui Meta au devenit piețe pentru copii prădători. Raúl Torrez, procurorul general al statului, a acuzat-o pe Meta că le permite adulților să găsească, să trimită mesaje și să îngrijească copiii. Compania a negat afirmațiile procesului, declarând că „ne caracterizează greșit munca folosind cotații selective și documente alese cu cireșe”.

Meta a emis o declarație ca răspuns la depunerea de miercuri: „Vrem ca adolescenții să aibă online experiențe sigure, adecvate vârstei și avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei și pe părinții lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme și angajând oameni care și-au dedicat cariera pentru a menține tinerii în siguranță și sprijiniți online.”

Angajații Meta au discutat despre utilizarea Messenger „pentru a coordona activitățile de trafic” și a facilita „fiecare etapă de exploatare umană (recrutare, coordonare, exploatare) este reprezentată pe platforma noastră”, conform documentelor incluse în proces.

În decembrie, Meta a primit critici pe scară largă pentru că a implementat criptarea end-to-end pentru mesajele trimise pe Facebook și prin Messenger. Criptarea ascunde conținutul unui mesaj de oricine, cu excepția expeditorului și a destinatarului vizat, transformând textul și imaginile în coduri de necitit, care sunt decriptate la primire. Experții în siguranța copiilor, factorii de decizie și forțele de ordine au susținut că criptarea împiedică eforturile de salvare a victimelor traficului sexual de copii și urmărirea în justiție a prădătorilor.

Citește și