• De când Elon Musk a cumpărat o participație de 9,2 la sută din Twitter, iar ulterior și-a anunțat intenția de a achiziționa platforma de socializare, situația a devenit volatilă.
  • Musk cumpărase inițial 5% din acțiunile Twitter pe 24 martie, dar nu a dezvăluit această informație timp de zece zile.
  • Experții de pe piață estimează că Musk ar fi economisit aproximativ 140 de milioane de dolari dacă nu ar fi dezvăluit achiziția sa.

Acțiunile Twitter au redus o parte din pierderile înregistrate în prima parte a dimineții, după ce Elon Musk a postat un mesaj pe Twitter în care a precizat că este încă angajat să cumpere platforma de socializare.

Musk a făcut ca acțiunile Twitter să scadă cu peste 15% în tranzacțiile de dinaintea pieței, după ce a declarat că achiziția Twitter este „temporar suspendată” până când va obține mai multe informații despre numărul de conturi false și spam de pe rețeaua de socializare.

„Tranzacția Twitter este temporar suspendată în așteptarea unor detalii care să susțină calculele conform cărora conturile spam/fake reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% din utilizatori”, a scris Musk într-un tweet vineri dimineață, înainte de deschiderea piețelor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„În continuare, angajat în achiziție”, a declarat ulterior Musk, cel mai bogat om din lume, pe platforma de socializare, în urma reacțiilor. Anunțul a fost făcut la câteva săptămâni după ce directorul general al Tesla a ajuns la un acord cu Twitter pentru a privatiza compania pentru 54,20 dolari pe acțiune, ceea ce plasează valoarea firmei la aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile Twitter se tranzacționează în prezent sub 42 de dolari, ceea ce reprezintă un discount de aproximativ 25% față de prețul de achiziție de 54,20 dolari. Între timp, acțiunile Tesla au crescut cu 7 procente ca răspuns la această veste. Acțiunile au reacționat, de asemenea, la rapoartele anterioare din presă potrivit cărora Musk se află în discuții pentru a asigura mai multe fonduri de capital pentru afacerea sa de preluare, evitând astfel necesitatea unor împrumuturi în marjă garantate de acțiunile sale Tesla.

Conform analiștilor de piață, probabilitatea unei preluări este în scădere în urma anunțului lui Musk. Cu toate acestea, fiindcă Twitter se tranzacționează în prezent la un multiplu de evaluare substanțial mai mare decât Facebook, spun ei, investitorii vor fi dezamăgiți dacă achiziția va eșua, deoarece acțiunile se vor prăbuși.

Twitter susține că roboții sau conturile false reprezintă mai puțin de 5 la sută din utilizatorii platformei. Cu toate acestea, unele persoane pun la îndoială aceste cifre.