• New York District a aprobat o lege ce controlează dependența de social media.
  • Din cauza algoritmilor de pe social media, copiii au tendința de a deveni dependenți.
  • 97% dintre tinerii din toată lumea folosesc activ rețelele de socializare zilnic.

Social media este bine integrată deja în viețile noastre. Fie că vorbim despre a posta poze, conectare cu vechi prieteni sau chiar pentru educație. Dar, de cele mai multe ori, algoritmii crează dependență și pot afecta performanțele școlare ale elevilor. Din acest motiv, guvernatorii din orașul New York au aprobat o lege prin care doresc să controleze dependența tinerilor de social media.

Cum afecteaza social media performanta scolara?

„Depinde ce măsurăm și cum măsurăm, pentru că dacă măsurăm folosirea social media doar un scop de entertainment, atunci este clar că implicațiile asupra performanțelor școlare sunt foarte mici. Dar există deja foarte multe canale cu foarte multe informații care îi ajută pe tinerii în diverse moduri spre a învăța anumite materii. Există demonstrații practice și există foarte multe informații care le folosesc să înțeleagă mai bine materiile predate la la clasă.” spune Elena Lotrean, expert în educație.

Studii arată că utilizarea internetului sporește implicarea elevilor la clasă. Cum putem folosi social media în scop educativ fără să creeze dependența?

„Este foarte interesant acest subiect, pentru că, uitați-vă la noi, adulții, cât de repede devenim absorbiți într-o pagină de social media sau de internet și, totuși, noi avem niște mecanisme create de protecție și de apărare, care ne spun că este bine să ne oprim și poate ne este, într-un fel, mai ușor să ne oprim decât copiilor, care pot să meargă la nesfârșit în zona aceasta. Și, atunci, trebuie să stabilim și să ne planificăm niște timpi foarte clari în care să lucrăm cu elevii, să-i învățăm să folosească internetul în favoarea lor, să alocăm un timp definit educației și un timp definit entertainmentului și socializării și, având aceste repere, pentru că atunci când punem niște repere este mai ușor să le ținem socoteala”, a adăugat Elena Lotrean.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Citește și