• CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a depus mărturie în cadrul unei audieri a Congresului, joi, cu privire la preocupările tot mai mari de securitate a datelor.
  • Utilizatorii l-au apărat vehement pe Chew și au batjocorit linia aparent neinformată de întrebări a Congresului.
  • TikTok este acum plin de tributuri ale fanilor cu montaje drăguțe ale CEO-ului pe care unii le numesc „TikTok Zaddy”.

TikTokerii sunt obsedați de CEO-ul platformei după ce acesta s-a luptat cu Congresul în timpul audierii de joi privind interzicerea aplicației în SUA, pe fondul unor probleme de securitate. Utilizatorii TikTok au considerat că Shoul Zi Chew s-a confruntat cu o presiune nejustificată – și a gestionat-o atât de bine – încât acum împărtășesc videoclipuri cu el, scrie Business Insider.

Unul dintre cele mai partajate clipuri, cu peste 1,3 milioane de vizualizări, prezintă mai multe imagini suprapuse ale lui Chew din audiție, pe fondul popularului cântec OMG” al grupului K-pop NewJeans. Un alt videoclip, cu aproape un milion de vizualizări, îl prezintă pe Chew respingând o întrebare referitoare la faptul dacă TikTok ar lua în considerare posibilitatea de a se desprinde de proprietarul său, compania chineză ByteDance. Chew a spus că nu proprietatea este problema.

@ruier_ruier

come through for us shou oppa

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
♬ OMG – NewJeans

Creatorul @whileimtoska a editat răspunsul lui Chew cu un montaj dramatic, subtitrat: I-a mâncat cu asta.”

La fel ca aceste editări, multe videoclipuri îl prezintă pe Chew ca pe o figură eroică care apără creatorii și comunitatea aplicației de boomeri” depășiți de situație care ar putea interzice aplicația. Audierea este un punct culminant al preocupărilor tot mai mari legate de securitate – care datează încă din 2020, când administrația Trump a încercat o interdicție – din cauza temerilor că firma cu sediul la Beijing ar putea furniza Partidului Comunitar Chinezesc date despre utilizatorii americani pentru a-și constrânge propriile interese politice.

Utilizatorii TikTok nu numai că nu par să fie deranjați de îngrijorările legate de securitatea cibernetică, dar arată un sprijin neclintit pentru conducerea aplicației. Este a doua editare a CEO pe care o văd în ultimele 5 minute”, a scris un utilizator joi seara. Mă rog să mai fie și altele”.

Citește și