• Televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații.
  • Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%.
  • Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare.

Televizorul rămâne principala sursă de informare preferată a europenilor. Potrivit datelor ultimului Eurobarometru, nici platformele de socializare nu rămân în spate și înregistrează un câștig semnificativ în această privință.

Euro-barometrul comandat de Parlamentul European arată că televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații și astfel se situează pe locul 1 cu peste 71% de respondeți. Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%. Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare, ambele având un porcentaj de 37%. Pe locul 4 se situează presa scrisă cu 21%.

Comparativ cu anul trecut, se observă o creștere generală și a utilizării rețelelor de socializare. Când vine vorba de încredere, 48% din cetățenii Uniunii Europene spun că aleg posturile publice de radio și televiziune, inclusiv online. Presa scrisă și variantele de pe net ale acesteia ocupa locul 2 cu 38 de procente, iar locul 3 este ocupat de posturile de radio și de televiziune private cu 29 de puncte procentuale.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Românii vor să se informeze de la televizor

80% dinte români au declarat că preferă să se informeze direct de la televizor. Platformele de social media sunt pe locul 2 folosite de 48% dintre respondenții din România. La diferență de un procent se află platformele de știri online. Radio este pe locul 4 cu 33% dintre răspunsuri și presa scrisă pe ultimul loc cu 19%. Subiecte de interes pentru români sunt legate de afacerile europene și internaționale, știri locale, financiare și economie și de politica națională.

Citește și