• TikTok se adaptează la regulile din UE din Legea Serviciilor Digitale.
  • Utilizatorii din UE vor putea refuza fluxul dictat automat de algoritm.
  • Rețeaua va oferi și o metodă diferită de a denunța conținutul ilegal.

Legea europeană pentru servicii digitale va schimba Tiktok în Europa. Compania va oferi un flux de videouri personalizat și o metodă de denunțare specială pentru utilizatorii europeni. TikTok a conceput un „feed” de recomandări specifice pentru utilizatorii europeni, care vor putea dezactiva formatul actual de videoclipuri în funcție de popularitatea lor, precum și o nouă opțiune de raportare a conținutului ilegal, pentru a adapta serviciul la Digital Services Act.

Legea Serviciilor Digitale introduce noi obligații pentru platformele de servicii digitale și intermediari de a crea un mediu online mai sigur și mai responsabil pentru utilizatori și societate în ansamblu. De aceea, TikTok a anunțat că va implementa o nouă opțiune de raportare, astfel încât utilizatorii să poată raporta conținut pe care îl consideră ilegal, chiar dacă este vorba de reclame. Acest instrument va fi disponibil doar comunității de utilizatori din Uniunea Europeană, care va avea o listă cu diferite categorii pentru conținutul raportat, cum ar fi discursul instigator la ură, hărțuirea sau infracțiunile financiare.

Cum se va schimba platforma TikTok?

Feedurile For You și LIVE vor afișa videoclipuri populare din locul în care locuiesc și din întreaga lume, în loc să recomande conținut pe baza intereselor lor personale. „Feed-urile” urmăritorilor și prietenilor, la rândul lor, vor continua să arate conținutul creatorilor pe care îi urmăresc, dar o vor face într-o ordine cronologică în loc să se bazeze pe profilul spectatorului. O ultimă modificare de adaptare la legislația europeană afectează conturile utilizatorilor minori.
Mai exact, utilizatorilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani, cărora nu li se va afișa publicitate personalizată pe baza activităților lor pe sau în afara TikTok.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Instagram aduce noutăți

Instagram blochează trimiterea de mesaje directe către utilizatorii care nu sunt urmăriți pentru a evita fotografiile și videoclipurile nedorite.
Pentru aceasta, s-a eliminat retras posibilitatea cuiva de a comunica cu alți utilizatori pe care nu îi urmărește pe rețeaua de socializare prin mesaje directe. În cazul în care doriți să efectuați interacțiunea, va trebui mai întâi să trimiteți o solicitare pentru a vă putea conecta. Doar una dintre aceste solicitări poate fi trimisă odată și vor fi limitate la text, pentru a evita trimiterea de fotografii, videoclipuri sau mesaje vocale nedorite.

Citește și: