• Căutările pentru numele lui Swift pe platforma de microblogging au generat mesaje de eroare.
  • Conținutul explicit, care pare să fi fost realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, ar fi fost live pe X timp de aproape 19 ore.
  • Imagini false explicite ale lui Swift au circulat și pe alte platforme, inclusiv pe Facebook și Reddit.

Platforma de socializare X – fostul Twitter – a blocat anumiți termeni de căutare legați de Taylor Swift, după ce imagini explicite ale cântăreței pop, generate de inteligența artificială, au circulat pe scară largă pe internet, scrie The Independent.

Căutările pentru numele lui Swift pe platforma de microblogging au generat mesajul de eroare: Ceva a mers prost. Încercați să reîncărcați”. Aceasta este o acțiune temporară și făcută cu multă precauție, deoarece acordăm prioritate siguranței în această problemă”, a precizat X într-un comunicat.

Conținutul explicit, care pare să fi fost realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, ar fi fost live pe X timp de aproape 19 ore înainte ca contul care a postat imaginile să fie suspendat. Imaginile jignitoare și durata de timp necesară pentru ca X să elimine conținutul au dus la o indignare generalizată din partea fanilor lui Swift și a altor persoane care au semnalat natura violent misogină” a conținutului generat de AI.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

X a răspuns aproape o zi mai târziu, spunând că elimină în mod activ toate imaginile identificate” și că ia măsuri împotriva conturilor care le postează.

De când multimiliardarul și „absolutistul libertății de exprimare” Elon Musk a cumpărat X – apoi Twitter – în 2022, compania a fost supusă unui control pentru revizuirea politicilor sale de moderare a conținutului, mai mulți agenți de publicitate retrăgându-se de pe platformă de teamă că reclamele lor vor fi prezentate alături de postări controversate.

Musk și șefa X, Linda Yaccarino, au adoptat o nouă politică de libertate de exprimare, nu de atingere” pentru platformă, care restricționează circulația unor postări, abținându-se în același timp să le șteargă.

Imagini false explicite ale lui Swift au circulat și pe alte platforme, inclusiv pe Facebook și Reddit. Căutările pentru Swift și pentru unii termeni înrudiți pe Instagram, deținut de Meta, de asemenea, nu au returnat rezultate, afișând în schimb un mesaj conform căruia termenii de căutare utilizați au fost „uneori asociați cu activități ale unor organizații și persoane periculoase”.

Citește și