• Canicula cuprinde și SUA. Un val de căldură în sud-vestul SUA s-a tradus prin avertizări de căldură extremă de la o coastă la alta.
  • Temperaturile extreme au crea disconfort și sudul Europei, iar Canada se luptă cu cel mai greu sezon de incendii din istorie.
  • Temperaturile în Valea Morții din California au atins duminică 53,9 grade Celsius, spune Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

Canicula cuprinde și SUA. Un val de căldură în sud-vestul SUA s-a tradus prin avertizări de căldură extremă de la o coastă la alta. Peste 110 milioane de americani vor fi afectați. Recordurile de temperatură ar putea fi doborâte în 38 de orașe, scrie BBC.

În Las Vegas, valul de căldură intensă ar putea să doboare sau să egaleze recordul de temperatură de 47,2C. Temperaturile extreme au crea disconfort și în sudul Europei, iar Canada se luptă cu cel mai greu sezon de incendii din istorie.

Ce temperaturi s-au înregistrat în Valea Morții

Temperaturile în Valea Morții din California au atins duminică 53,9 grade Celsius, spune Serviciul Național de Meteorologie (NWS). Valea Morții deține recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pământ: 56,7C.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA

Străzile din Las Vegas, de obicei aglomerate, sunt considerabil mai goale, iar agenții de securitate păzesc fântânile cazinourilor și hotelurilor de lux pentru a împiedica oamenii să facă baie în ele.

Citește și: