• Regiunea spaniolă trece prin al zecelea val de căldură, care se produce în luna octombrie.
  • Temperaturi de 35 de grade afectează starea de sănătate a elevilor și provoacă leșinuri.
  • Autoritățile suspendă în mod preventiv predarea orelor la toate nivelurile de studiu.

Elevii din Spania, mai exact din Insulele Canare, nu mai merg la ore în aceste zile din cauza unui val de căldură neașteptat. Temperaturile au provocat numeroase leșinuri în rândul elevilor, iar părinții și sindicatele au cerut măsuri din partea administrației.

De mai bine de o săptămână, Insulele Canare se confruntă cu ceea ce este deja al zecelea val de căldură din luna octombrie din 1975.

Guvernul Insulelor Canare a decis să suspende cursurile începând cu această miercuri, din cauza temperaturilor ridicate pe care le confruntă în aceste zile arhipelagul spaniol. Măsura va fi aplicată atât miercuri, cât și vineri, joi nu va fi necesară deoarece este sărbătoare în toată Spania, în toate centrele de învățământ din insule, cu excepția universităților.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Au existat plangeri legate de leșin

Și de aproape două săptămâni, școlile din Canare raportează numeroase plângeri atât de la elevi, cât și de la profesori, chiar și leșin. Se estimează că actualul val de căldură din arhipelag, unde în aceste zile este și o prezență de ceață, își va începe coborârea săptămâna viitoare.

Citește și: