• O parte din Regatul Unit se va confrunta cu o vreme mai caldă decât Lisabona și sudul Franței.
  • Condițiile favorabile se datorează unui sistem de furtună și vântului din sud-vest care aduc temperaturi peste medie în multe părți ale Regatului Unit.
  • Nisa, în Coasta de Azur din Franța, va experimenta temperaturi ușor mai scăzute, de 18 °C.

O parte din Regatul Unit se va confrunta cu o vreme mai caldă decât Lisabona și sudul Franței în acest weekend, deoarece temperaturile vor depăși cel mai ridicat set din acest an de până acum, scrie Sky News.

Sâmbătă, în sud-estul Angliei sunt așteptate temperaturi de 24 grade Celsius – depășind Madridul cu un grad. Va depăși vârful de 19,9 grade Celsius înregistrat în nord-vestul Scoției în ianuarie, dacă prognozele se vor menține.

Condițiile calde se datorează unor furtuni și vântului din sud-vest care aduc temperaturi peste medie în multe părți ale Regatului Unit. Nisa, în Coasta de Azur din Franța, va experimenta temperaturi ușor mai scăzute, de 18 °C, în timp ce capitala Portugaliei va avea 17 °C sâmbătă, conform prognozelor Met Office.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În ciuda citirilor favorabile ale termometrului, agenția meteorologică a spus că vânturile nesezonate care mătura în Marea Britanie vor „scăpa” de căldura de sâmbătă. Craig Snell, de la Met Office, a declarat: „Temperaturile vor fi oarecum temperate de puterea vântului, cu posibilitatea de vijelii în unele părți de vest ale Regatului Unit”.

Săptămâna aceasta va rămâne neregulată, deoarece sistemele de joasă presiune vor aduce averse și perioade mai lungi de ploaie, în special joi, când vor cădea ploi abundente în zonele sudice.

Anglia a înregistrat o cantitate record de precipitații în anul și jumătate care a precedat luna trecută, potrivit datelor Met Office. A fost cea mai mare cantitate de ploaie pentru orice perioadă de 18 luni din Anglia, de când organizația a început să colecteze date comparabile încă din 1836.

Citește și