• Meteorologii au emis avertizări cod galben de vânt pentru zona litoralului, fiind rafale de până 70 de kilometri pe oră.
  • Pentru centrul ţării sunt anunţate precipitaţii mixte.
  • Avertizarea cod galben de vânt pentru litoral este valabilă până la ora 18.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei începând de luni, de la ora 10.00. Vor fi viteze în general de 55 – 65 km/h, iar în judeţul Constanţa şi pe litoral, rafalele vor depăşi temporar 70 km/h.

Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu viteze de 50 – 55 km/h.

Avertizarea cod galben de vânt pentru litoral este valabilă până la ora 18.00.

Recomandări

AUSTRIA MENȚINE VETO-UL
UNGARIA RATIFICĂ ADERAREA SUEDIEI LA NATO
CEL MAI CĂLDUROS FEBRUARIE DIN ISTORIE
DETALII DESPRE MOARTEA LUI NAVALNÎI
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
CUM AJUTĂ CIA ÎN LUPTA CU PUTIN?

De luni, de la ora ora 14.00 până miercuri, la ora 10.00 meteorologii informează că temporar se vor semnala precipitaţii în aproape toată ţara şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 15 – 25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marţi spre miercuri, trecător şi în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova se vor semnala precipitaţii mixte.

Marţi, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45 – 55 km/h.

De asemenea, de luni, de la ora 18.00 până marţi, la ora 22.00 sunt semnalate precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1.500 metri, în zona centrală a ţării. În acest interval, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, îndeosebi pe parcursul zilei de marţi (13 februarie) în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Citește și