• Temperaturile ating frecvent 40 de grade ziua și 26 noaptea.
  • Perturbările climaterice se vor accentua în următoarele 18 luni.
  • Toată jumătatea sudică a Franței este sub domul de căldură care nu și-a atins încă apogeul.

Domul de căldură anunțat de Meteo France s-a instalat în cursul zilei de ieri peste hexagon. Deja, toată jumătatea de sud a Franței este în alertă de caniculă.

Canicula a depășit previziunile, cu temperaturi care au ajuns frecvent la 40 de grade. De la 19 grade anunțate ieri dimineața, în cursul zilei, numărul departamentelor în alertă de canicula a crescut la 49. Toată jumătatea sudică a Franței este sub domul de căldură care nu și-a atins încă apogeul. Începând de azi și în următoarele câteva zile, temperaturile rămân sufocante. Ceea ce face și mai greu de suportat canicula este faptul că temperaturile se mențin ridicate și peste noapte. La Paris, care nu se afla totuși sub acest dom de căldură, în ultimele nopți, termometrul nu a coborât sub 26 de grade.

Din păcate, climatologii anunță că mai mulți factori fac ca în următoarele 18 luni tendința să se mențină. Cathy Clerbaux, cercetătoare la CNRS, spune că tendință de fond este legata de acumularea de gaz de sera. Astfel, în următoarele 18 luni temperaturile vor creste cu 1.2 grade. La aceasta se adaugă
faptul că ciclul solar care durează 10 ani se apropie de apogeu. În plus, fenomenul El Nino se instalează și toți acești factori ne conduc în următorul an și jumătate la o accentuare a perturbărilor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și