• În trei luni, au fost eliberate 290 de megatone de emisii de carbon doar din cauza incendiilor din Canada și a celor din sudul Europei.
  • Recordul precedent din 2014 este de 138 de megatone.
  • În momentul de față 600 de incendii din Canada sunt scăpate de sub control.

Incendiile forestiere care afectează Canada de mai bine de trei luni provoacă emisii de carbon fără precedent, potrivit observatorului european Copernicus.

Cifra anuntata pentru 2023 reflectă în prezent doar emisiile de la începutul anului și chiar în cea mai mare parte de la începutul lunii mai, când incendiile au început să devasteze țara, în timp ce sezonul incendiilor nu este încă încheiat.

Sunt aproape 290 de megatone de CO2

Canada este una dintre țările din lume cele mai afectate de efectele încălzirii globale și numeroasele sale păduri o fac deosebit de predispusă la incendii.Cu aproape 290 de megatone de CO2 emise în atmosferă la sfârșitul lunii iulie, recordul din 2014 de 138 de megatone a fost doborât.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Și nu s-a sfârșit, pentru că incendiile nu au fost stăpânite. La începutul săptămânii, zidul de foc ajunsese la porțile orașului și erau recenzate peste 1000 de focare, dintre care 600 ieșite de sub control.Cu aproape 290 de megatone de CO2 emise în atmosferă la sfârșitul lunii iulie, recordul din 2014 de 138 de megatone a fost doborât.

Conform datelor sale de pe Copernicus, emisiile de dioxid de carbon cauzate de incendii au bătut toate recordurile.

Din ce în ce mai rău

Datele privind emisiile legate de incendiu în zonele boreale ajung de obicei la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, așa că totalul ar trebui să continue să crească în următoarele câteva săptămâni, dupa cum avertizează Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus.

Emisiile generate de incendii au fost monitorizate în toată Canada de la începutul lunii mai și în această perioadă au continuat să crească aproape continuu până la un nivel care este deja considerabil mai mare decât emisiile anterioare înregistrate în baza de date pentru un an întreg

Citește și: