METEO, 10 iunie. Prognoza ANM pentru ziua de Înălțare

  • Conform ANM, pe teritoriul României vremea va fi în general instabilă, iar ploile vor avea caracter torențial.
  • Prognoza ANM pentru București arată că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

10 iunie 2021 este Ziua Eroilor sau Ziua Înălțării Domnului. Urmărește cu atenție vremea pentru a-ți putea face planurile în funcție de temperaturile prognozate de ANM.

Prognoza ANM pentru România: Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, local în Moldova, precum și în zonele de munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Ploile vor avea și caracter torenţial, iar pe alocuri, mai ales în sud și la munte, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Izolat va cădea grindină, iar mai ales în timpul ploilor vor fi intensificări ale vântului (viteze la rafală, în general, de 45…60 km/h) și vijelii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius, iar cele minime între 9 și 18 grade Celsius. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

Prognoza ANM pentru București: Temperatura maximă va fi de 26 – 27 de grade Celsius

Vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar și în general instabilă în special după-amiaza și seara, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi de 26 – 27 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius.

Vezi cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.