• Meteorologii au emis, marţi, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
  • Prognoza ANM arată că în România, în luna iunie, temperaturile se apropie greu de cele normale pentru această perioadă.
  • În prima săptămână din iulie vor fi temperaturi specifice pentru acest interval.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni și menționează că temperaturile se apropie foarte greu de cele normale pentru luna iunie.

Prognoza ANM pentru săptămâna 7 – 14 iunie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifce pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele sud-vestice şi centrale, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 21 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în cele intracarpatice.

Vremea în săptămâna 21-28 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o abatere termică uşor pozitivă în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Valorile termice pentru săptămâna 28 iunie – 5 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.