• În jumătatea vestică, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat
  • În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară
  • Cerul va fi variabil spre mai mult senin în prima parte a zilei

Vremea în țară

Valul de căldură va cuprinde întreaga țară, iar în jumătatea vestică, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități) și va fi caniculă, anunță meteorologii. În aceste zone valorile termice diurne se vor situa între 35 și 41 de grade Celsius, astfel că în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară, iar disconfortul termic ridicat mai ales după-amiaza, când se vor înregistra maxime termice cuprinse între 30 și 35 de grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute pe litoral unde vor fi 26…28 de grade Celsius, conform ANM.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică va deveni pronunțată, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, în zonele montane, în regiunile sud-estice și pe arii mai restrânse în rest, vor fi înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Temperaturile minime, în general se vor situa peste 20 de grade Celsius în zonele de câmpie și de deal, iar la nivelul întregii țări vor fi între 15 și 26 de grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în regiunile sud-estice se va semnala ceață.

Vremea în București

Disconfortul termic se va accentua (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități) și va fi caniculă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara probabilitatea pentru averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină se va menține ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar cea minima se va situa peste 20 de grade Celsius.