• În urmă cu doi ani, meteorologii din Marea Britanie au efectuat un experiment de gândire interesant: Cum vor arăta prognozele meteo în 2050?
  • În 2021, căldura extremă din SUA a făcut 800 de victime.
  • Oamenii de știință britanici: Am sperat că nu se va ajunge la acest scenariu.

În urmă cu doi ani, meteorologii din Marea Britanie au efectuat un experiment de gândire interesant: Cum vor arăta prognozele meteo în 2050?

În 2021, căldura extremă din SUA a făcut 800 de victime.

Oamenii de știință britanici: Am sperat că nu se va ajunge la acest scenariu.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Potrivit CNN, experții de la UK Met Office au creat apoi un model bazat pe schimbările climatice, constatând că acesta nu era realist.

În aceste zile, previziunile lor se adeveresc, dar cu 28 de ani mai devreme.

Asta potrivit unei postări pe Twitter a lui Simon Lee, care studiază atmosfera la Universitatea Columbia din New York.

El a fost primul care a observat asemănarea izbitoare dintre perspectivele pentru 2050 și previziunile de săptămâna viitoare.

Prognoza de astăzi este șocant de identică pentru o mare parte a țării”, a scris Simon pe Twitter, adăugând într-o postare ulterioară că ceea ce urmează marți oferă o imagine a viitorului”.

Peste 30 de ani, această prognoză va părea destul de tipică.

Temperaturile vor fi apoi prognozate cu 10 până la 15 grade mai ridicate decât în mod normal la începutul săptămânii viitoare. Maximele ar putea atinge pentru prima dată 40 de grade Celsius.

Oamenii de știință spun că acesta este un semn clar al rapidității cu care criza climatică afectează vremea.

Am sperat că nu vom ajunge în această situație”, a declarat într-un comunicat Nikos Christidis, cercetător la Met Office. Șansele de a vedea zile cu temperaturi de aproximativ 40°C în Marea Britanie ar putea fi de până la 10 ori mai mari în climatul actual decât în cazul unui climat natural neafectat de influența umană.”

El a spus că șansele de a depăși pragul critic de 40 de grade cresc rapid.

Acest lucru îngrijorează, desigur, sistemele de sănătate, deoarece bolile cardiace și respiratorii vor crește sau se vor agrava.

Vara trecută, în Statele Unite, s-a constatat că au existat 800 de decese din cauza căldurii extreme.

Este important să înțelegem că climatul nu mai este la fel ca acum câțiva ani”, a precizat cercetătorul Christy Abbey pentru CNN. Criza climatică ne afectează deja viața de astăzi și va continua să îi afecteze pe cei mai vulnerabili.”