• Ploile torențiale continuă în Regatul Unit, cu avertizări de cod galben și galben-portocaliu valabile până joi seara. O persoană a murit în North Yorkshire din cauza unei alunecări de teren.
  • North Yorkshire a înregistrat aproape o lună de precipitații într-o zi, iar Carlisle a avut 65,6 mm de ploaie în 24 de ore. Agenția de Mediu a emis cinci avertizări de inundații și 111 alerte de inundații în Anglia.
  • Publicul este sfătuit să-și planifice călătoriile cu atenție și să evite deplasările inutile din cauza riscului de inundații și condițiilor de transport dificile.

Alte ploi abundente ar putea provoca un pericol pentru vieți omenești și întreruperea călătoriilor, după ce miercuri o alunecare de teren s-a soldat cu un mort, a avertizat Met Office, scrie Sky News.

Ploile torențiale vor continua în unele părți ale Regatului Unit, avertizările de cod galben și galben-portocaliu de ploi rămânând în vigoare joi în întreaga țară.

Simon Partridge, un meteorolog de la Met Office, a declarat: „Media lunară a precipitațiilor pentru luna mai în North Yorkshire este de 57,5 mm, așa că astăzi au avut aproape o lună de precipitații”.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Poliția din North Yorkshire a declarat că o persoană a murit în urma unei alunecări de teren în Carlton-in-Cleveland în jurul orei 13.15.

Într-o declarație, poliția a spus: „Putem confirma că, din păcate, o persoană a murit ca urmare a incidentului.

„Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lor în aceste momente dificile”.

Met Office a declarat că zona a avut aproape o lună de ploaie în ultima zi, 41,6 mm fiind înregistrați în ultimele 24 de ore în Loftus, un oraș aflat la 20 de mile distanță.
Carlisle, în Cumbria, a înregistrat cele mai mari cantități de precipitații, cu 65,6 mm căzuți în ultimele 24 de ore.

Partridge a declarat că mai este încă „un drum destul de lung de parcurs” până când ploaia se va opri, fiind de așteptat ca ploile să continue în zonă până joi seara.

O avertizare galbenă de ploi acoperă nordul Angliei, Midlands și nordul și centrul Țării Galilor până joi la ora 6 dimineața, în timp ce o alta este în vigoare pentru sudul și estul Scoției până joi la ora 18:00.

Agenția de Mediu avea în vigoare cinci avertizări de inundații și 111 alerte de inundații în toată Anglia.

Sunt probabile inundații rapide sau de adâncime care pot pune în pericol viața oamenilor, a avertizat Met Office.

Ploile persistente pot provoca, de asemenea, întârzieri și anulări ale serviciilor de transport public, condiții dificile de conducere și întreruperi de energie electrică.

Partridge a recomandat: „Deși s-ar putea să nu pară prea rău atunci când plecați de acasă, s-ar putea să se înrăutățească mult odată ce sunteți afară, așa că cel mai bun lucru este să vă planificați călătoriile și dacă nu trebuie să plecați – cel mai bun sfat este să încercați să evitați acest lucru.

„Fiți atenți la avertizările locale de la Agenția de Mediu, care sunt la fel de importante ca și ale noastre”.

El a adăugat că prognoza pentru următorul weekend de Bank Holiday este „incertă”, dar vremea pare să se „îmbunătățească”.

Citește și