• Ploile abătute asupra regiunii Emilia-Romagna din nordul Italiei au declanșat inundații și alunecări de teren, au anunțat miercuri autoritățile.
  • Unele zone au primit jumătate din media anuală de precipitații în doar 36 de ore, ceea ce a dus la ieșirea râurilor din matcă, provocând cascade de apă în orașe.
  • Autoritățile au declarat că inundațiile au afectat 37 de orașe și comunități. Cel puțin un pod, în apropiere de orașul Bologna, s-a prăbușit.


Ploile din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei au cauzat moartea a nouă persoane și au dus la evacuarea a peste 13.000 mii de oameni din casele lor. Președintele regiunii, Stefano Bonaccini, a declarat că 3.000 de persoane au fost evacuate din Bologna, 5.000 din Faenza și alte 5.000 din Ravenna, relatează CNN.

„Gândurile noastre se îndreaptă către victime și persoanele dispărute. Toate condoleanțele Regiunii se îndreaptă către ei și familiile lor”, a spus el.

Ploile torențiale au declanșat inundații și alunecări de teren, au anunțat miercuri autoritățile. Unele zone au primit jumătate din media anuală de precipitații în doar 36 de ore, ceea ce a dus la ieșirea râurilor din matcă, provocând cascade de apă în orașe.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Autoritățile au declarat că inundațiile au afectat 37 de orașe și comunități. În regiune au fost înregistrate aproximativ 120 de alunecări de teren. Cel puțin un pod, în apropiere de orașul Bologna, s-a prăbușit, unele drumuri au fost subminate de ape și multe servicii feroviare au fost suspendate.

Ministrul Protecției Civile, Musumeci, a declarat că va cere cabinetului să găsească 20 de milioane de euro pentru zona afectată. Cabinetul se va reuni pe 23 mai pentru a lua în considerare măsurile de ajutorare.

Citește și: