• Elon Musk a fost întrebat într-un interviu pentru CNBC cum și-ar sfătui copiii în privința carierelor în era inteligenței artificiale.
  • Musk a spus că găsirea unei împliniri poate fi dificilă dacă AI-ul îți poate face treaba mai bine decât tine”.
  • În timp ce multe companii dezvoltă inteligența artificială, Musk și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la această tehnologie.

Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tehnologia IA și a reflectat asupra propriilor îndoieli și motivații atunci când se confruntă cu capacitățile tehnologiei, într-un interviu acordat marți seară lui David Faber de la CNBC. La finalul interviului de o oră, CEO-ul Tesla a fost întrebat cum și-ar sfătui copiii să urmeze o carieră valoroasă, având în vedere evoluțiile rapide ale tehnologiei IA, scrie Business Insider.

După o pauză vizibilă, Musk, care are nouă copii, a spus Ei bine, este o întrebare la care este greu de răspuns, cred că aș spune doar să își urmeze inima în ceea ce privește ceea ce consideră că este interesant de făcut sau satisfăcător de făcut și să încerce să fie cât mai util pentru restul societății.”

Musk a spus că poate fi dificil să găsești împlinire și sens în viață dacă inteligența artificială îți poate face treaba mai bine decât tine”. Acest lucru ar însemna că IA a avansat la nivelul unui geniu magic”, a spus Musk, ceea ce înseamnă că i-ai putea cere orice. Dacă mă gândesc prea mult la asta, sincer, poate fi descurajant și demotivant pentru că am pus mult sânge, sudoare și lacrimi în construirea de companii”, a adăugat Musk.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Musk a continuat exprimând că uneori are îndoieli cu privire la faptul dacă ar trebui să sacrifice timp departe de prieteni și familie atunci când se confruntă cu probabilitatea ca IA să fie în cele din urmă mai capabilă să îndeplinească multe sarcini decât oamenii. Atunci mă întreb: Ar trebui să fac asta? pentru că dacă sacrific timp cu prietenii și familia, dar în cele din urmă AI poate face toate aceste lucruri. Are sens? Nu știu”, a declarat Musk pentru CNBC.

Luna trecută, Musk a declarat că IA este un pericol pentru public”

Într-o anumită măsură, trebuie să am o suspendare deliberată a neîncrederii pentru a rămâne motivat”, a adăugat Musk. Pe măsură ce tehnologiile de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT de la OpenAI, au căpătat o mare popularitate în rândul publicului, Musk și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la această tehnologie – deși recent a recrutat și a construit un proiect de inteligență artificială, a relatat anterior Insider. Musk a fost un investitor timpuriu și cofondator al OpenAI, dar nu mai este implicat în această companie.

Luna trecută, Musk a declarat că IA este un pericol pentru public” și a subliniat necesitatea unei supravegheri guvernamentale, în timpul unui interviu cu Tucker Carlson. Răspunsul lui Musk a reflectat îngrijorări similare pe care lucrătorii și legislatorii le au în legătură cu această tehnologie. Directorul general al OpenAI, Sam Altman, s-a întâlnit marți cu Congresul, unde a declarat că guvernul ar trebui să desemneze o agenție care să supravegheze evoluțiile IA.

În cele din urmă, Musk i-a sfătuit pe copiii săi să urmărească o muncă care va fi utilă pentru umanitate. Aș spune să lucrați la lucruri pe care le considerați interesante, satisfăcătoare și să contribuiți cu ceva bun la restul societății”, a spus Musk.

Citește și: