• Copernicus înregistrează cele mai călduroase luni din istoria planetei.
  • August a înregistrat o tempratură cu 1,5 grade mai mare decât epoca pre-industrială.
  • Secreatul general al ONU spune că trebuie eliminați combustibilii fosili.

Planeta a avut cea mai călduroasă vară din istorie. Serviciul european Copernicus anunță că în august a fost depășit pragul de 1,5 grade peste temperatura epocii preindustriale. „Colapsul climatic a început”, avertizează secretarul general al ONU, António Guterres.

Pe măsură ce valurile de căldură continuă să cucerească părți ale lumii, meteorologii raportează că această vară a fost cea mai caldă înregistrată, și cu o marjă semnificativă. Din iunie până în august a fost cea mai caldă perioadă a planetei de când au început înregistrările în 1940, potrivit datelor de la Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

Temperatura medie globală în această vară a fost de 16,77 grade Celsius, conform lui Copernicus, care este cu 0,66 grade Celsius peste media din 1990 până în 2020, depășind recordul anterior, stabilit în august 2019, cu aproape 0,3 grade Celsius.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

„Emisfera nordică tocmai a avut o vară de extreme – cu valuri de căldură repetate care au cauzat incendii devastatoare, dăunând sănătății, perturbând viețile de zi cu zi și producând o taxă durabilă asupra mediului”, a declarat într-un comunicat Petteri Taalas, secretarul general al Organizației Meteorologice Mondiale.

Citește și: