• Paris și Copenhaga sunt doar câteva capitale europene care interzic trotinetele.
  • Guvernele motivează interdicția că acestea sunt periculoase pentru pietoni.
  • Costanța e primul oraș de la noi care a interzis trotinetele electrice.

Mai multe capitale europene au impus în ultima perioadă restricții sau au interzis închirierea trotinetelor electrice, motivând că acestea sunt periculoase pentru pietoni și traficul rutier. În România, Constanța este primul oraș care a retras autorizația de funcționare pentru cele două companii care închiriau trotinete electrice în municipiul de la malul mării.

Paris este prima capitală europeană care a retras trotinetele electrice de închiriat, de la 1 septembrie, în urma unui referendum susținut în 2 aprilie, în care 89% dintre cetățenii orașului au votat în favoarea interdicției.

Copenhaga a retras închirierea trotinetelor electrice în 2020, dar le-au readus un an mai târziu, sub anumite condiții. Cei care vor să închirieze trebuie să poarte o cască de protecție și să nu parcheze în centrul orașului.
În Londra, cei care vor să închirieze o trotinetă electrică trebuie să aibă peste 18 ani și permis de conducere. Doar firmele care au trotinetele cu anumite specificații de siguranță, precum limita de viteză legală de 25 km/oră și luminile aprinse mereu, pot fi închiriate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Și în Barcelona sunt anumite condiții, iar cei care închiriază trotinete trebuie să aibă vârsta de peste 16 ani, să nu meargă pe trotuar și să parcheze numai în spațiile făcute special pentru parcarea trotinetelor.

Citește și: