• România a înregistrat ieri 14 recorduri lunare de căldură. Au fost 34°C la Bechet.
  • Astăzi va fi din nou extrem de cald, cu până la 33°C în sud-est. În capitală vor fi 31°C.
  • Vremea se răcește radical de mâine, iar ploile apar în aproape toată țara. În sud sunt așteptate furtuni.

Ai avut vară în toată regula ieri. Bilanțul? 14 recorduri lunare de căldură au fost doborâte în țară, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Trebuie să-ți spun și că urmează o răcire importantă și ploi torențiale, însă până atunci te mai poți bucura de încă o amiază cu valențe de iulie.

Ieri a fost cea mai caldă zi de 15 aprilie, la 147 de stații meteo din rețeaua ANM, o zi extrem de caldă, 14 recorduri lunare, adică 14 localități din România. A fost cea mai caldă zi din 15 aprilie din istoria observațiilor. Temperatura a ajuns până la 34 de grade în sudul țării la Bechet.

Per capitală ne apropiem de un grad la recordul lunar, însă per total, în mare parte din țară a fost o zi extrem de caldă, cu temperaturi specifice finalului de luna iulie.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Cât de tare se răcește vremea?

Ne bucurăm de soare astăzi, într-adevăr. Avem până la 33 de grade în partea de sud. În Capitală din nou va fi o zi foarte caldă, poate cu puțin mai mulți nori, însă, de mâine, vremea se schimbă radical.

Temperaturile în partea de nord, de centru, de vest, scad cu 15 grade. Va fi chiar frig pentru această perioadă, iar joi vremea se răcește în toată țara. Temperatura maximă va fi de 15 grade. Cu greu vom mai ajunge la temperaturi de peste 25 de grade, nu mai vorbim de 30 sau peste 30 de grade.

Citește și