• Cel mai puternic val de căldură al verii va ține până vineri.
  • Miercuri, 9 august, va fi cea mai fierbinte zi a anului în Spania.
  • Spaniolii vor avea din nou nopți tropicale la 25 de grade Celsius.

Spania trece de la rece la fierbinte. După câteva zile de răcoare, un val de caniculă readuce temperaturi de 45 de grade în peninsulă și riscul apariției incendiilor.

Dacă aveți planuri să veniți în Spania, ar fi bine ca acestea să fie de vineri încolo. Până acum câteva zile au fost temperaturi de 30 de grade, iar noaptea, spaniolii au dormit cu fereastra închisă din cauza frigului, în luna august. Meteorologii spun că acesta va fi cel mai intens val de căldură al verii pentru că, în timp ce caniculele din iulie au durat aproximativ două-trei zile, acesta va dura de luni până vineri.

Temperaturile anunțate vor atinge iar pragul de 45 de grade în Córdoba, Jaén și Toledo și de această dată, nordul Spaniei, scaldat de apele Mării Cantabrice sau de cele ale Atlanticului, nu scapă de caniculă.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Ce temperaturi se vor înregistra în Spania

Ziua nu este greu să te ferești de căldură și să stai la aer condiționat sau în piscina, dar noaptea ai nevoie să de odihnești, dar aici e o problemă, nu poți dormi cu aerul condiționat pornit. Temperaturile minime vor fi, de asemenea, foarte ridicate, cu nopți cunoscute drept tropicale, peste 20 °C, și chiar peste 25 °C, în jumătatea de sud, zona centrală și zona mediteraneană.

Vor fi temperaturi anormale în locuri în care nu este obișnuit, ca în cazul Madridului, care este deja pe avertizare roșie pentru valori de 42 °C sau 43 °C, sau Murcia, care ar putea ajunge joi la 45 °C. Zonele care vor fi cel mai puțin afectate de temperaturile ridicate ale valului de căldură vor fi coastele din vestul Mării Cantabrice, Galicia și Marea Mediterană. De altfel, luni, temperaturile vor scădea în zona mediteraneană, pe măsură ce vor crește în restul Spaniei.

Citește și: