• Guvernul Franței a convocat o celulă de criză.
  • Ministerul Sănătății a activat un număr de urgență gratuit.
  • Potrivit prognozelor Météo-France, temperaturile vor depăși în cea mai mare parte a teritoriului 30°C.

Un dom de căldură se instalează începând de azi în Franța, unde vineri s-a înregistrat cea mai caldă zi din acest an. Guvernul a declanșat o celulă de criza iar Meteo France a lansat o alertă de caniculă pentru 19 departamente.

Ministerul Sănătății a decis să activeze o platformă telefonică dedicată pentru a-i ajuta pe francezi. Ei pot apela la numărul 0800.06.66.66. Această platformă telefonică oferă sfaturi pentru a ajuta populația să se protejeze, în special pe cei mai fragili, și pentru a adopta reflexele potrivite în cazul temperaturilor ridicate

Spitalele din Franța sunt în alertă. Ministrul Sănătății a anunțat că totul este pregătit pentru ca urgentele să răspundă tuturor solicitărilor. Primăriile au luat si ele unele masuri, deschizând numeroase puncte de primire a celor care au nevoie să se răcorească sau să se hidrateze – inclusiv corturi instalate în zonele cele mai frecventate.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Potrivit prognozelor Météo-France, temperaturile vor depăși în cea mai mare parte a teritoriului 30°C iar spre est și sud vor ajunge frecvent la 40 de grade. Cu toate acestea, „intensitatea maximă” vă fi atinsă doar la „începutul săptămânii viitoare, luni și marți”. Acest episod de căldură puternică este relativ târziu, subliniază Météo France. Din 1947, doar șase astfel de fenomene au fost înregistrate după 15 august, dintre care ultimul datează din 2017. „Se va acorda o vigilență deosebită transporturilor și evenimentelor sportive”, a indicat serviciul primului ministru care precizează că o unitate interministerială de criză „se va reîntâlni dacă vă fi nevoie”.

Citește și: