• Miercuri, 21 iunie, în jurul orei 15:00, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la rafinăria Petromidia, în județul Constanța.
  • Potrivit unui martor din zona Constanța, se aude un zgomot similar unei explozii în momentul în care a izbucnit incendiul la Petromidia.
  • Fumul gros generat de incendiu poate fi observat chiar și de pe plaja din Năvodari. Cauzele exacte ale incendiului nu sunt încă cunoscute, iar echipele ISU sunt în drum spre locul incidentului pentru a interveni.

UPDATE 17.00

Nu există victime, conform ultimelor date ale autorităților. Toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuați, menționează compania.

UPDATE 16:50

„Peste 65 de pompieri intervin în acest moment la incendiul care se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, a Rafinăriei Petromidia din localitatea Năvodari”, arată IGSU într-o postare pe Facebook.

UPDATE 16:45

Incidentul s-a produs la instalația de hidrocracat. „Este o intervenție dificilă, care se desfășoară într-o locație foarte periculoasă”, a declarat ISU Constanța.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

UPDATE 16:25

UPDATE 16:20. Prima misiune a autospecialei transport roboți

La misiunea de stingere a intervenit și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov.

Mijlocul de intervenție este unul performant și a intrat de curând în dotarea IGSU. Caracteristicile sale asigură protecția echipajelor operative in misiuni complexe.

UPDATE 16:17

Purtătorul de cuvânt la Ministerul Mediului, Mihai Drăgan, a declarat că, în acest moment, vântul îndreaptă spre mare fumul provocat de incendiu, nu spre zonele locuite. Cele mai recente date de monitorizare arată că în zonă calitatea aerului este bună, relatează presa locală.

UPDATE 16:07

Au fost aduse în cadrul intervenției nouă autospeciale de stingere, cinci ambulanţe SMURD, trei ambulanţe din cadrul SAJ, două autoscări.

Update 16:04

Incendiul se desfășoară cu mari degajări de fum, conform ultimelor date DSU.

Update 15:56

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert de avertizare a populației

Update 15:34

Nu sunt victime raportate, conform ultimelor date ISU. Autoritățile au pus în aplicare planul roșu de intervenție

Știre inițială

Un nou incendiu a izbucnit la Rafinăria Petromidia și militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 21 iunie a.c., în jurul orei 15.00.

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța.

Un martor din zona Constanța a declarat că a auzit un zgomot asemănător unei explozii, în timp ce un incendiu a izbucnit la Petromidia. Fumul dens poate fi observat de la distanță, inclusiv de pe plaja din Năvodari. Cauzele incendiului nu sunt încă cunoscute. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) se află în drum spre locul incidentului pentru a interveni.

Citește și: