• Austria, Belgia, Franța, Germania, Polonia și Elveția au avut un septembrie cu temperaturi record.
  • Duminică au fost anunțate 31ºC în sud-vestul Franței și 28ºC la Paris.
  • Franța a avut cel mai fierbinte septembrie – cu peste 1°C – de când au început înregistrările în 1900.

Căldura continuă să se simtă și toamna în multe țări din Europa. Țări preum Franța, Germania și Polonia, au avut cel mai călduros septembrie din istorie. Oamenii de știință asociază acest fenomen cu încălzirea globală.

Observatorul climatic al UE a declarat la începutul lunii septembrie că temperaturile globale din vara emisferei nordice au fost cele mai calde înregistrate vreodata. Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice se așteaptă, de asemenea, că 2023 va fi cel mai tare an pe care l-a experimentat omenirea.

Austria, Belgia, Franța, Germania, Polonia și Elveția au cunoscut cele mai calde luni din septembrie din istorie, cu temperaturi nesezonabile de ridicate urmând să continue până în octombrie, într-un an care va fi cel mai cald din istoria omenirii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Oamenii de știință spun că schimbările climatice determinate de activitatea umană împing temperaturile globale mai ridicate, cu o încălzire de aproximativ 1,2 C peste nivelurile preindustriale.

Berna de la Météo-France a spus că valuri de căldură au loc și în afara lunilor de vară obișnuite, iulie și august. „Le vedem în primăvară și septembrie, chiar și în octombrie, după modelul Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPPC)”, a spus ea.

Citește și: