Vremea caldă continuă în Europa. Franța a înregistrat cea mai fierbinte lună septembrie

FILED - 19 July 2022, Mecklenburg-Vorpommern, Schwerin: An outdoor thermometer in an allotment garden shows the temperature to be close to 40 degrees in Germany. Heatwaves, droughts and flooding are likely to be on the rise with the return of the feared weather phenomenon known as El Niño, according to the World Meteorological Organization (WMO) on Tuesday. Photo: Jens Büttner/dpa

Căldura continuă să se simtă și toamna în multe țări din Europa. Țări preum Franța, Germania și Polonia, au avut cel mai călduros septembrie din istorie. Oamenii de știință asociază acest fenomen cu încălzirea globală.

Observatorul climatic al UE a declarat la începutul lunii septembrie că temperaturile globale din vara emisferei nordice au fost cele mai calde înregistrate vreodata. Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice se așteaptă, de asemenea, că 2023 va fi cel mai tare an pe care l-a experimentat omenirea.

Austria, Belgia, Franța, Germania, Polonia și Elveția au cunoscut cele mai calde luni din septembrie din istorie, cu temperaturi nesezonabile de ridicate urmând să continue până în octombrie, într-un an care va fi cel mai cald din istoria omenirii.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice determinate de activitatea umană împing temperaturile globale mai ridicate, cu o încălzire de aproximativ 1,2 C peste nivelurile preindustriale.

Berna de la Météo-France a spus că valuri de căldură au loc și în afara lunilor de vară obișnuite, iulie și august. „Le vedem în primăvară și septembrie, chiar și în octombrie, după modelul Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPPC)”, a spus ea.

Citește și:

Exit mobile version