Vremea în România, în următoarele două săptămâni: Temperaturile vor ajunge la valori normale pentru această perioadă

Sursa Foto: Profimedia
  • Administrația Națională de Meteorologie informează că în următoarele două săptămâni temperaturile vor ajunge la valori normale pentru această perioadă.
  • La munte, temperaturile vor crește semnificativ până la sfârșitul primei săptămâni.
  • Prognoza meteo este emisă pentru Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia.

Vremea se încălzește, iar temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă, potrivit prognozei pe două săptămâni realizate de Administrația Națională de Meteorologie.

La munte, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ.

Meteo în România. Banat: Vreme rece cu temperaturi scăzute noaptea

Conform ANM, în Banat, în următoarele două zile, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi.

Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 7-9 grade Celsius și minime, în medie, de -2-0 grade Celsius.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta.

În aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade Celsius și media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 1 grad Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni a intervalului 15-28 februarie.

Vremea în România. Crișana: Media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade Celsius

Potrivit ANM, în Crișana, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi.

Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 6-8 grade Celsius, iar minimele situate între -2 și -1 grad Celsius.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie.

Media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade Celsius și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Meteo în țară. Transilvania: Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius

În intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece în Transilvania, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea.

Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade Celsius.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, cu media temperaturilor maxime de 5-8 grade Celsius și media minimelor între -6 și -3 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Meteo în România. Maramureș: Media temperaturilor minime se va situa între -12 și -8 grade Celsius

În Maramureș, în intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade Celsius.

Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 și -2 grade Celsius.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune.

Conform ANM, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -4 și -2 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în unele zile ale celei de-a doua săptămăni.

Vremea în România. Moldova: Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, în Moldova, cu variații ale temperaturii de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade Celsius, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6-8 grade Celsius și ale minimelor de -2-0 grade Celsius, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade Celsius, iar cea a celor nocturne va fi între -6 și -4 grade Celsius. Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Meteo în țară. Dobrogea: Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din prima săptămână

Și în Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din prima săptămână, când vor fi oscilații ale temperaturii de la o zi la alta. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade Celsius, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6-8 grade Celsius și ale minimelor de 0-2 grade Celsius, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade Celsius, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade Celsius. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo. Muntenia: Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta

Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, în Muntenia, astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade Celsius, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10-12 grade Celsius și ale minimelor de -2-0 grade Celsius, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6-8 grade Celsius, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade Celsius.

Se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Vremea în România. Oltenia: Perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta

În Oltenia, perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade Celsius, în timp ce media minimelor se va situa între -8 și -2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12-14 grade Celsius și ale minimelor în jurul a 0 grade Celsius, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8-10 grade Celsius, iar cea a celor nocturne spre -2 grade Celsius. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

Vremea la munte: Până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne, în medie, situate între -10 și -8 grade Celsius și cu nopți geroase, valori nocturne medii situate între -16 și -14 grade Celsius.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade Celsius, iar cea a minimelor spre -6 grade Celsius.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2-4 grade Celsius și minime în medie situate între -4 și -2 grade Celsius, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade Celsius, iar cea a celor nocturne spre -6 grade Celsius. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.