• Ziua Îndrăgostiților sau Sfântul Valentin se sărbătorește pe 14 februarie.
  • În 2021, Ziua Îndrăgostiților se petrece acasă cu persoana iubită.
  • Chiar dacă virusul SARS-CoV-2 ne limitează anul acesta, nu înseamnă că sărbătoarea iubirii este mai puțin fastuoasă. 

Ziua Îndrăgostiților în 2021 presupune să sărbătorim iubirea acasă. Pandemia ne limitează ieșirile, dar nu și imaginația. 

Putem organiza Ziua Îndrăgostiților chiar acasă, fără să fie nevoie să ieșim pentru cumpărături speciale sau cadouri – acestea pot fi comandate înainte, online.

Ce înseamnă Ziua Îndrăgostiților

De-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe legende despre Ziua Îndrăgostiților, iar una dintre ele spune că sărbătoarea își are originea în secolul al III-lea după Hristos. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se spune că împăratul Claudius ar fi constatat că soldații implicați sunt cei singuri, nu cei pe care îi așteaptă acasă familia. 

Claudius a decis pe atunci că este ilegal ca tinerii să se căsătorească. Un preot pe nume Valentin nu a considerat dreaptă judecata lui Claudius și a continuat să oficieze cununii pe ascuns. 

Nu a trecut multă vreme până când împăratul Claudius ar fi aflat de nesupunerea părintelui Valentin, drept urmare acesta ar fi fost închis și condamnat la moarte.

În închisoare, preotul s-ar fi îndrăgostit de fiica temnicerului, iar în ziua în care trebuia să moară, acesta i-a trimis o scrisoare fetei. A semnat-o „De la Valentinul tău”.

Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie
Sursa Foto: Hepta

6 idei inedite de a petrece Ziua Îndrăgostiților în pandemie

1 – O zi întreagă de filme bune de Ziua Îndrăgostiților

Dacă în anii trecuți organizam o ieșire la cinema și cumpăram bilete pentru cel mai nou film de dragoste al anului, 2021 ne forțează să reinventăm cinema-ul și chiar să-l aducem acasă. 

Love Actually, o comedie romantică britanică regizată de Richard Curtis, poate fi o idee bună de Ziua Îndrăgostiților.

Dar mitul filmelor de dragoste poate fi spulberat și putem urmări pelicule cu mesaje foarte puternice, ca mai apoi, la final, să înțelegem că iubirea înseamnă de fapt artă, oricare ar fi genul filmului.

Astfel, putem urmări Julieta, opera celebrului regizor spaniol Pedro Almodóvar, sau chiar La Grande Bellezza, peliculă semnată de Paolo Sorrentino.

Și dacă încă ne mai dorim să alegem dintr-o serie de filme, Aleph News propune seria de recomandări CINEMAleph.

Cuplu care se uită la filme
Sursa Foto: Profimedia

2 – Micul dejun cu persoana iubită

Chiar dacă sună cât se poate de banal, micul dejun poate fi o sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților. Omleta poate să fie ornată cu modele specifice acestei zile, iar cafeaua poate fi specială dacă așezăm lângă ea o scrisoare de dragoste. 

3 – Board Games sau jocuri de inteligență și memorie

Cu toții avem acasă un board game smart care ne relaxează în timp ce ne pune rotițele creierului în mișcare. Chiar dacă este Ziua Îndrăgostiților și chiar dacă poate ne-am fi dorit să fim într-o mică vacanță, pandemia nu ne oferă această posibilitate. 

În 2021, Ziua Îndrăgostiților poate fi fun alături de persoana iubită în fața unui board game sau în toiul unui joc de mimă. 

Un alt joc pe care îl putem crea chiar noi este bazat pe testarea cunoștințelor din filmele vizionate anterior.

Poate o discuție funny despre cărți, personaje din ultima carte citită și extragerea celor mai dragi citate sau paragrafe despre dragoste ar putea reprezenta jocuri smart de Ziua Îndrăgostiților.

Cuplu care joacă șah
Sursa Foto: Profimedia

4 – Un prânz sau o cină acasă cu private chef

În 2021, în pandemie, putem chema un bucătar care să ne gătească un prânz sau cină acasă. Există platforme prin care, cu ajutorul unui consultant culinar, putem alege bucătarul în funcție de preferințele culinare. 

Pentru o cină romantică prețurile pot porni de la 400 de lei, iar acesta poate crește în funcție de dorințele îndrăgostiților.

5 – Prima întâlnire, primele cuvinte, doar că acasă

Psihologii spun că dragostea se menține vie dacă avem imaginație, iar ca flacăra iubirii să nu se stingă este nevoie de doar puțin efort. 

Așadar, un mod bun de a ne reaminti de ce ne iubim, de ce ne-am ales și de ce suntem încă unul lângă celălalt este un remake al primei întâlniri. 

Putem să refacem prima întâlnire chiar la cina pregătită de private chef-ul care ne gătește mâncarea preferată. Primele cuvinte spuse de doi îndrăgostiți sunt cele mai dulci, așa că în 2021, în pandemie, este momentul să ne aducem aminte de ele și să celebrăm sentimentul care ne leagă.

Cină de ziua îndrăgostiților
Sursa Foto: Hepta

6 – Love and learn: Cursuri de cinematografie cu Martin Scorsese

Chiar dacă este Ziua Îndrăgostiților, asta nu înseamnă că nu putem să ne petrecem ziua învățând alături de persoana iubită. 

Iubirea este despre timp de calitate în doi, iar un curs de cinematografie cu Martin Scorsese poate să facă din Ziua Îndrăgostiților un moment fun, smart și greu de uitat.

Cadourile: Nu uita de ce își dorește persoana iubită

Cadourile pot fi comandate online, mai ales în 2021 și mai ales în pandemie. Florile sunt nelipsite: un sondaj realizat de o florărie online arată că 77% dintre românce își doresc să primească flori de Ziua Îndrăgostiților.

Și produsele din piele naturală, confecționate chiar în România, pot fi o alegere bună.

Un vin bun asigură succesul de Ziua Îndrăgostiților

Producția de vin a României a crescut cu peste 20% în 2020, dar poate că nu știm ce vin să alegem de Ziua Îndrăgostiților. 

Sfatul unui specialist este mereu îmbrățișat de cei care își doresc o sărbătoare de succes: un Cabernet Sauvignon poate fi alegerea potrivită.

Vinuri de ziua îndrăgostiților
Sursa Foto: Hepta