• Fertilizarea in vitro este o formă de  tehnologie de reproducere asistată
  • Familiile care vor să apeleze la fertilizare sunt descurajate de familie sau prieteni
  • 1 din 5 cupluri din România se confruntă cu probleme de fertilitate

Fertilizarea in vitro este o șansă pentru femeile care nu reușesc să conceapă un copil în mod natural. Procedura nu are însă un succes garantat și trebuie repetată. Din această cauză, multe femei renunță.

Pentru Nicoleta Cristea, totul a durat 5 ani. Și-a dorit foarte mult un copil.

Și am mai făcut un FIV care nu a mers și iar unul, era al șaselea și nu mai știam încotro să o iau și de aceea am o enormă, o colosală înțelegere pentru cuplurile care aleg fertilizarea in vitro pentru că eu am fost acolo”, a povestit, la Aleph News, Nicoleta Cristea Brunel.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

De multe ori, cuplurile care apelează la fertilizarea in vitro sunt descurajate de apropiați.

„Este destul de dificil să accepți tu cu tine faptul că ai o problemă de infertilitate. Există și presiunea asta la nivel social, inclusiv – „Uite, asta nu a fost în stare să facă copii, a trebuit să apeleze la fertilizare in vitro”, „Oare de ce a apelat?”. Și așa mai departe. E important să vezi care este limita ta reală ca femeie”, a explicat Raluca Petru, psihoterapeut de orientare psihanalitică.

Bătălia pe care a câștigat-o Nicoleta Cristea a făcut-o să ajute și alte femei care trec prin ce a trecut și ea. Așa a apărut S.O.S Fertilitatea, o organizație care sprijină femeile care își doresc să devină mame.

„Am fost mai motivată ca niciodată și mai recunoscătoare în fața vieții care mi-a oferit această enormă șansă de a fi mamă pentru că dacă eu mă focusam pe infertilitate pe vremea mamei mele, o generație în urmă, nu aș fi fost niciodată mamă”, afirmă Nicolaeta Cristea Brunel.