• Oamenii de știință au avertizat că evenimentele care au loc pe 4 iulie în Statele Unite ale Americii riscă să accelereze răspândirea variantei Delta.
  • Peste 1000 de persoane se vor afla pe 4 iulie pe peluza de sud a Casei Albe.
  • Joe Biden: „Mă îngrijorează faptul că oamenii care nu s-au vaccinat au capacitatea de a se infecta cu varianta Delta”.

Oamenii de știință au avertizat că sărbătoarea de 4 iulie din Statele Unite ale Americii riscă să accelereze răspândirea variantei Delta a Covid-19, în special în zonele din țară în care ratele de vaccinare au rămas în urmă, relatează Financial Times.

Statele Unite se pregătesc pentru un weekend de sărbătoare de Ziua Independenței, plin de parade, concerte și focuri de artificii, spre deosebire de anul trecut, atunci când multe evenimente de amploare au fost anulate din cauza îngrijorărilor legate de virus.

În ciuda progreselor înregistrate în combaterea pandemiei, experții spun că vizitele interne și adunările mari pot crește răspândirea variantei Delta, în special în rândul persoanelor nevaccinate, ceea ce ridică perspectiva unor creșteri localizate ale numărului de cazuri și spitalizări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Faceți un mix din varianta Delta a coronavirusului, care are un grad foarte ridicat de transmisibilitate, cu evenimentele la care se adună foarte mulți oameni. Acum, puneți lângă cele două și faptul că americanii au impresia că pandemia s-a terminat. Ce rezultă? O creștere a numărului de cazuri de COVID-19”, a spus Gregory Poland, directorul grupului de cercetare de la Clinica Mayo din Minnesota.

Joe Biden: „Mă îngrijorează faptul că oamenii care nu s-au vaccinat au capacitatea de a se infecta cu varianta Delta”

Totuși, Joe Biden și-a continuat planurile pentru data de 4 iulie. Peste 1000 de persoane se vor afla pe peluza de sud a Casei Albe.

Vineri, în cadrul unui interviu, Joe Biden a declarat că nu este îngrijorat de o posibilă izbucnire a cazurilor, însă i-a încurajat pe oameni să se vaccineze anti-COVID.

Administrația sa a recunoscut deja că nu-și va atinge obiectivul de a administra cel puțin un vaccin la 70% dintre adulți până pe 4 iulie.

„Mă îngrijorează faptul că oamenii care nu s-au vaccinat au capacitatea de a se infecta cu varianta Delta și de a răspândi virusul la alte persoane care nu au fost vaccinate”, a spus Joe Biden.

„Ziua de 4 iulie din acest an este diferită de ziua de 4 iulie de anul trecut, iar anul viitor va fi mult mai bine”, a adpugat președintele Statelor Unite ale Americii.