• A.I. poate duce la sarcini mai sănătoase, monitorizare mai atentă și nașteri mai sigure.
  • Inteligența artificială ar putea ajuta la soluționarea lipsei de personal medical.
  • Utilizarea inteligenței artificiale poate aduce beneficii în managementul datelor.

Poate la început ai fost sceptic, dar acum, cu fiecare zi care trece, inteligența artificială își găsește utilitatea și necesitatea în viața ta. Nici domeniul medical nu face excepție.

Deși nu poate înlocui medicul, A.I. ar putea să suplinească lipsa de personal medical cu care se confruntă sistemele medicale mondiale.

Elvira Brătilă, profesor universitar obstetrică-ginecologie, spune că sunt proceduri medicale din timpul sarcinii care se fac foarte ușor cu ajutorul inteligenței artificiale.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

„Inteligența artificială face echipă cu medicul specialist și asta face și asta o face de foarte mult timp.”

„În ginecologie din anul 2005, când FTI a aprobat chirurgia robotică pentru ginecologie, A.I a făcut o bună echipă cu chirurgul în sala de operație”, a spus Elvira Brătilă, la Aleph News.

„Nu numai că ajută chirurgul în actul operator dar este și în beneficiul pacientei, ajută pacienta să se recupereze foarte repede.” Medicii pot să lucrezi și să faci intervenții foarte dificile prin chirurgie robotică. Este un ajutor și pentru medic, spune Elvira Brătilă. „Inteligență artificială e nu este ceva nou în chirurgie.”

„Cu siguranță inteligență artificială va evolua și ne va aduce multe beneficii și nouă și pacienții lor.”

Citește și