• Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România.
  • Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula.
  • Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente”.

Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula. El era angajatul unui om de afaceri, scrie Mediafax.

„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României”, informează MAE.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente” și a mulțumit „partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil.”

Ministerul Afacerilor Externe spune că eliberarea lui Iulian Gherguţ este rezultatul muncii depuse de către toate instituţiile din cadrul Celulei de criză interinstituţională. MAE a mulțumit partenerilor externi, „în mod special autorităţilor marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluţionării acestui caz extrem de complicat”.

Citește și