• Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România.
  • Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula.
  • Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente”.

Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula. El era angajatul unui om de afaceri, scrie Mediafax.

„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României”, informează MAE.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente” și a mulțumit „partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil.”

Ministerul Afacerilor Externe spune că eliberarea lui Iulian Gherguţ este rezultatul muncii depuse de către toate instituţiile din cadrul Celulei de criză interinstituţională. MAE a mulțumit partenerilor externi, „în mod special autorităţilor marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluţionării acestui caz extrem de complicat”.

Citește și