• După 50 de ani de istorie hip-hop, locul de naștere al genului încă suferă.
  • Bronx, unde a apărut cultura hip-hop, rămâne una dintre cele mai sărace zone americane.
  • Majora Carter, fondatoare The Boogie Down Grind cafe: A rămas una dintre cele mai sărace părți ale țării.

La jumătate de secol de când cultura hip-hop îți schimbă lumea, locuitorii zonei în care a apărut cultura continuă să se confrunte cu sărăcia, scrie AP.

Pentru Majora Carter, fondatoare The Boogie Down Grind cafe, situația este tragică: „Mi se pare ironic faptul că una dintre cele mai bogate zone ale culturii noastre, ale culturii americane, de fapt vine dintr-o zonă care a rămas una dintre cele mai sărace părți ale țării. Am pierdut 60% din populație în această comunitate din cauza contractelor cesionate care au dus la perioada Bronxului în flăcări- chiar locul în care suntem și toată zona de peste drum, cea mai mare parte a cartierului în care am crescut erau la propriu ruine”.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Cultura hip-hop este obiect de studiu în universități, dar lumea din care vine încă suferă. Mark Naison, profesor de istorie Universitatea Fordham, consideră că „E ușor să te uiți la Bronx în perioada despre care vorbim în termeni de pierdere, suprasolicitare, contracte cesionate, plecarea albilor, pierderea ocaziilor economice. Dar în acei ani Bronxul dădea naștere mai multe tipuri de muzică decât orice alt loc din lume”.

Citește și