• Novo Nordisk face pași importanți pentru tratarea obezității cu noul său medicament.
  • Amycretin este noul medicament revoluționar în combaterea obezității.
  • Amycretin a înregistrat o pierdere în greutate de aproximativ 13,1% după 12 săptămâni de utilizare.

Ai un nou medicament împotriva obezității. Compania daneză Novo Nordisk face pași importanți la capitolul acțiuni, care au atins maxime record, datorită noului tratament.

Este un tratament extrem de căutat fiind și o afecțiune răspândită la nivel global. Primele date ale studiului pentru medicamentul său experimental foarte așteptat pentru obezitate, Amycretin, au arătat o pierdere în greutate mai mare în comparație cu popularul său tratament Wegovy.

Un studiu de fază I al versiunii pastilelor de Amycretin a arătat că participanții au pierdut 13,1% din greutate după 12 săptămâni de utilizare. Aceasta se compară cu o pierdere în greutate de aproximativ 6% după 12 săptămâni într-un studiu pentru Wegovy.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Pe parte financiară, acțiunile au ajuns la un nivel record, mai exact 4,6%, fiind de altfel una dintre cele mai valoroase companii cotate la bursă în Europa.

Wegovy a fost primul dintr-un nou grup de medicamente foarte eficiente pentru pierderea în greutate care a fost lansat.

Novo și Eli Lilly sunt până în prezent liderii pieței medicamentelor pentru obezitate, prognozată de analiști ca fiind în valoare de 100 de miliarde de dolari până în 2030.

Citește și