• De vină este primarul general care a trimis bugetul cu întârziere, spune Burduja.
  • Liberalul mai susţine că există bani pentru proiectele în discuţie.
  • Liderul liberalilor bucureşteni a adăugat că experţii ministerului de finanţe au confirmat că, de îndată ce bugetul va fi aprobat, banii vor intra în contul Primăriei Generale.

Sebastian Burduja susţine că bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă. Asta deoarece bugetul Capitalei este blocat, explică liderul PNL Bucureşti. De vină este primarul general care a trimis bugetul cu întârziere, mai spune Burduja.

„Bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este în continuare complet blocat. Mii de angajaţi ai Primăriei Generale nu-şi vor încasa salariile, iar situaţia se va răsfrânge şi asupra termoficării şi transportului public din Bucureşti. Am semnalat în repetate rânduri această situaţie gravă. Bugetul a fost propus de primar cu întârziere şi fără transparenţă, pentru a ascunde de fapt nepriceperea. A mizat pe „şantajarea” consilierilor generali, invocând riscul blocării oraşului. Altfel nu se explică întârzierea cu o lună a punerii în dezbatere publică a bugetului pentru 2024. Acum primarul general refuză bugetarea banilor necesari pentru termoficare şi transport public, minim 1 miliard de lei, aşa cum a solicitat PNL Bucureşti. Spune că sumele se vor completa pe parcursul anului, dar nu există nicio garanţie în acest sens în afară de obişnuitul „aşa s-a mai făcut”. Bucureştenii au nevoie de transport public, căldură şi apă caldă. Aceste lucruri nu sunt negociabile”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

Liberalul mai susţine că există bani pentru proiectele în discuţie.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

„Banii există. Spre exemplu, primarul general a crescut în proiectul pentru 2024 cheltuielile cu bunuri şi servicii cu peste 863 milioane lei faţă de execuţia din 2023. Mai mult, în bugetul pe 2024 fondurile europene bugetate sunt de doar 15,38%, în comparaţie cu Oradea (31%), Constanţa (46%), Sectorul 6 (37%) şi Cluj-Napoca (57%), toate administraţii liberale, care au ca priorităţi dezvoltarea şi investiţiile. O creştere de peste 80% a cheltuielilor prognozate pentru anul 2024, comparativ cu execuţia anului 2023, poate fi observată în cazul asistenţei sociale, pentru care bugetul propus este de 566,74 milioane lei.”, a precizat Burduja.

Liderul liberalilor bucureşteni a adăugat că experţii ministerului de finanţe au confirmat că, de îndată ce bugetul va fi aprobat, banii vor intra în contul Primăriei Generale.

Citește și