• În UK se înregistrează 3.300 de decese asociate cu alcoolul, la femei.
  • E o creștere de 37%, e cel mai mare număr de când se fac înregistrări.
  • În rândul bărbaților, creșterea e de doar 29% în ultimii cinci ani.

Altă dată poate n-o mai facem lată. Numărul femeilor care mor din cauza bolilor legate de alcool a crescut în ultimii ani, arată un studiu britanic. Deocamdată, tot bărbații sunt campioni, dar femeile vin puternic din urmă.

În ultimii cinci ani, numărul femeilor care au murit ca urmare a bolilor determinate de alcool a ajuns de la 2.400, la 3.300. E o creștere de 37% și e cel mai mare număr de când se fac înregistrări.

În rândul bărbaților, creșterea e de 29%, de la 4.400, la 6.300 de cazuri. Experții spun că de vină e prețul, pentru că alcoolul este mai accesibil acum decât oricând în ultimii 20 de ani.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Dar și faptul că marile companii producătoare au dezvoltat campanii care vizează exclusiv publicul feminin. În plus, femeile care se luptă cu alcoolismul sunt supuse unei „stigmatizări culturale” mai mari decât omologii lor de sex masculin, ceea ce le poate descuraja să caute ajutor.

Cele mai recente date arată că numărul femeilor care și-au pierdut viața în acest fel în Marea Britanie a crescut cu 37% în cinci ani – crescând de la 2.399 la 3.293 între 2016 și 2021 și marcând cel mai înalt nivel de când au început înregistrările.

Si la barbate e in crestere, dar mai putin.- o creștere de 29% în aceeași perioadă. , de la 4.928 la 6.348.

Citește și