• Medicamentul produs de compania Regeneron se află în faza 2 de testare
  • Tratamentul a fost testat pe 275 de persoane
  • Alexandru Rafila oferă mai multe explicații despre medicament

Regeneron e cuvântul momentului. Până ieri, nimeni nu căuta numele companiei pe Google. De când a apărut știrea cu serul pentru Trump, căutările au explodat. Doctorul Alexandru Rafila a oferit mai multe explicații despre acest medicament.

În momentul de față știm că tratamentul este produs de Regeneron și că a fost testat pe 275 de persoane. Rezultate testelor au fost favorabile, spune compania care îl produce. Sunt tot mai multe companii care dezvoltă tratamente bazate pe producerea unor anticorpi monoclonați.

Acești anticorpii sintetizați sunt similari cu cei pe care îi produce organismul după infecție. Se caută anticorpii neutralizați ai virusului, adică anticorpii care blochează practic proteina de suprafață și împiedică intrarea virusului în celule, explică Alexandra Rafila.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Tratamentul este în faza doi de testare, iar rezultatele au fost încurajatoare. Medicamentul a redus foarte mult nivelurile de virus în organism, implicit și inflamatia generată de virus.

Alexandru Rafila, despre boala lui Donald Trump: „Totuși forma cu siguranță nu este ușoară dacă necesită spitalizare. Este o formă de gravitate medie și din cauza asta a fost luată decizia medicală de a-l interna într-un spital.”

În urma studiului, dintre cele 275 de persoane, trei au dezvoltat reacții adverse: două din categoria care a primit doză mică și unul din categoria placebo. Ceeaa ce arată sub 1% din persoane dezvoltă reacții adeverse, însă contează și intensitatea acestora.

Orice tratament de acest gen, în fază experimentală, se administrează doar cu consimțământ. Având în vedere că este vorba despre președintele SUA, probabil că cercetătorii au destule date care arată siguranța administrării acestui tratament. De asemenea, Alexandru Rafila nu crede că implicarea președintelui vaa influența rapiditatea cu care se va aproba medicamentul.