• Numărul spitalizărilor înregistrate la nivel naţional a scăzut, în ultimii 4 – 5 ani, cu aproximativ 40%, conform cifrelor prezentate de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • În timp ce numărul spitalizărilor a scăzut, spitalizările de zi au înregistrat o creștere semnificativă, a spus Rafila sâmbătă.
  • Ministrul a subliniat nevoia dezvoltării serviciilor ambulatorii și a făcut apel la crearea de centre ambulatorii mai atractive.

Potrivit cifrelor prezentate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, numărul spitalizărilor la nivel național a înregistrat o scădere semnificativă în ultimii patru-cinci ani, de aproximativ 40%. În timp ce numărul spitalizărilor a scăzut, spitalizările de zi au înregistrat o creștere semnificativă, a spus Rafila sâmbătă.

„Ne uitam pe cifre şi numărul de spitalizări a scăzut în România, faţă de acum vreo patru-cinci ani, erau aproape 4 milioane, acum avem 2,1 milioane, deci a scăzut foarte mult numărul de spitalizări. Au crescut mult spitalizările de zi. Omul merge la spital, îşi primeşte tratamentul sau este investigat şi pleacă. Dar acolo avem o creştere foarte mare”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a subliniat nevoia dezvoltării serviciilor ambulatorii și a făcut apel la crearea de centre ambulatorii mai atractive. Rafila spune că deschiderea unor astfel de centre poate contribui la diagnosticarea din timp a unor afecțiuni și la tratarea eficientă a acestora.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

Citește și