• Alexandru Rafila susține că este necesară o reformă a spitalelor din administraţia bucureşteană.
  • Spitalul Colentina a funcţionat două luni de zile fără autorizaţie sanitară.
  • Rafila spune că alte spitale au probleme serioase.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că este necesară o reformă a spitalelor din administraţia bucureşteană și dă ca exemplu situația de la spitalul Colentina, care a funcţionat două luni de zile fără autorizaţie sanitară.

„Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei au un coordonator în momentul de faţă, se numeşte ASSMB (..) E o doamnă foarte inimoasă, foarte vocală acolo, doamna Sivache. Am avut foarte multe probleme cu aceste spitale din subordinea Primăriei”, a declarat ministrul Sănătăţii, arătând că Spitalul Colentina funcţionează fără autorizaţie sanitară de funcţionare, a funcţionat două luni de zile, iar alte spitale au probleme serioase.

Alexandru Rafila a precizat despre spitalul Colentina că „i-a expirat autorizaţia sanitară la sfârşitul anului trecut, în luna ianuarie şi nu a avut autorizaţia sanitară în luna ianuarie şi o parte din luna februarie”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

„Nu am văzut decât o declarație, nu am discutat cu domnul profesor Cîrstoiu despre aceste elemente, dar sigur o reformă a spitalelor din administrația bucureșteană este necesară, este clar că sunt foarte multe lucruri care nu funcționează, iar diversele scandaluri, începând cu cele de corupție, continuând cu lipsa autorizațiilor, din păcate continuă, ați văzut și la Spitalul Colțea, ați văzut, nu poți să marchezi aniversarea unui spital istoric din România prin niște manifestări care n-au nimic de a face nici cu cultura, nici cu respectul pentru pacienții care sunt internați în spital”, a mai spus ministrul.

Citește și