- O analiză Bloomberg arată că, în ritmul actual de vaccinare, va dura șapte ani pentru ca lumea să atingă imunizarea împotriva coronavirusului
- Până în prezent, în întreaga lume au fost administrate 119 milioane de doze de vaccin
- SUA ar trebui să atingă imunizarea „de turmă“ până de Anul Nou 2022, sugerează calculatorul de vaccinare Bloomberg
„Când se va termina pandemia?“ este întrebarea pe care o auzi peste tot de când pandemia de Covid-19 ți-a schimbat complet viața. Există un răspuns, iar acesta a fost oferit de Bloomberg, datorită unei analize pe care a făcut-o asupra ritmului de vaccinare.
Advertisment
Se pare că mai avem de așteptat încă șapte ani pentru ca viețile noastre să revină la normal în totalitate, în întreaga lume. Asta ținând cont de estimările făcute de experți în sănătate, precum Anthony Fauci, care spun că e nevoie de vaccinarea a 70-85% din populație pentru ca lucrurile să își revină.
Spre exemplu, Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, care a vaccinat deja 58,5%, ar avea nevoie de doar încă două luni pentru a imuniza 75% din populație, în timp ce SUA, care se clasează pe locul șase în lume, ar putea ajunge la același procent până de Anul Nou 2022. Totuși, chiar dacă vaccinarea se desfășoară rapid în țările occidentale mai bogate decât restul globului, în ritmul actual va mai dura încă 7 ani la nivelul întregii lumi.
Recomandări
SUA și-a vaccinat până acum 8,7% din populație, cu o rată de 1,3 milioane de vaccinări pe zi. După un început lent, ritmul devine din ce în ce mai alert, astfel că joi a fost un record de 1,7 milioane de persoane vaccinate, scrie Daily Mail.
La rata actuală de 438.421 de vaccinări pe zi, Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă până la sfârșitul anului.
Situația din România
În ceea ce privește țara noastră, potrivit estimărilor Bloomberg, trebuie să știi că peste 2,6 ani am atinge ținta de 75% din populație imunizată.
Există și țări care se află la coada listei. În Costa Rica, de exemplu, doar 0,9% din populație a primit rapelul și s-au vaccinat doar 1,14 din 100 de persoane.
Partenerii noștri