• O asistentă medicală finlandeză a reușit să extragă nu 5, nu 6, ci 7 doze dintr-un flacon de vaccin
  • Sari Roos a început să experimenteze și, folosind aerul lăsat în sticlă și un anumit tip de seringă, a reușit să folosească fiecare picătură de ser
  • Metoda a fost acum aprobată de Institutul Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare și Pfizer

O asistentă medicală finlandeză a respins recomandarea Pfizer de a extrage doar 5 doze de vaccin dintr-un flacon. A reușit să extragă nu 6, ci 7 doze, demonstrând faptul că un flacon este suficient pentru 2 doze mai mult decât recomandase Pfizer inițial, scrie Euractiv.

Sari Roos, asistenta medicală în cauză, lucrează în orașul Helsinki, capitala Finlandei. Ea fost „frustrată” după ce a administrat doze oamenilor și a constat că a mai rămas o cantitate de vaccin în seringă. Și situația dozelor insuficiente au jucat un rol important în luarea acestei decizii.

Susținută de către superiori, Sari Roos a început să experimenteze și, folosind aerul lăsat în sticlă și un anumit tip de seringă, a reușit să folosească fiecare picătură de vaccin și să crească numărul de doze pe fiecare flacon de la cinci la șapte.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Metoda a fost acum aprobată de Institutul Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare și Pfizer. Sari Roos le va demonstra profesioniștilor din domeniul sănătății cum funcționează metoda ei în practică. De asemenea, va fi disponibil un videoclip de antrenament. Metoda poate ajuta alte țări din UE care se confruntă în prezent cu întârzierile vaccinului.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat recent că pentru a extrage șase doze dintr-un singur flacon, ar trebui utilizate seringi și / sau ace cu volum mort redus. El Pais a raportat la sfârșitul lunii ianuarie că unele regiuni spaniole, cum ar fi Andaluzia, Catalonia și Madrid, risipesc mii de doze de vaccin Pfizer, neinjectând pacienții cu a șasea doză conținută în flacoane. Motivul este lipsa seringilor de precizie pentru a face acest lucru.