Universitatea din Oxford a lansat un studiu pentru a evalua siguranța și răspunsul imun al vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu AstraZeneca la copii, anunță Reuters.

Noul studiu are rolul de a determina dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, potrivit unei declarații a reprezentanților Universității.

Aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu și primele vaccinări sunt așteptate luna aceasta, au precizat reprezentanții Oxford.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Vaccinul cu două doze Oxford / AstraZeneca a fost considerat un „vaccin pentru lume”, deoarece este mai ieftin și mai ușor de distribuit decât serurile produse de rivalii de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: „Ştim că, după orice vaccin, oamenii pot să nu se simtă bine în primele zile, aşa că trebuie să stabilim acel profil la copii. Astfel încât dacă va fi aprobat pentru o grupă de vârstă mai mare, părinţii şi tinerii să ştie la ce efecte secundare să se aștepte.”

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an și își propune să ajungă la o producție de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Andrew Pollard: „Este foarte posibil să fie luată în considerare utilizarea pe scară largă pentru a încerca oprirea răspândirii pandemiei. Deci încercăm doar să obţinem date care să susţină eventualele politici în acea direcţie.”