13 milioane de români ar trebui să fie vaccinaţi în primele şase luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid ceea ce va asigura imunizarea a peste 60% dintre cetăţeni. Aceasta este strategia autorităţilor din România care au decis că vaccinul va fi distribuit de Institutul Cantacuzino.

Autorităţile române au stabilit că Institutul Cantacuzino va stoca şi va distribui vaccinul anti-Covid. Centrele de vaccinare din ţară vor fi organizate în unităţile medicale, în funcţie de numărul cadrelor medicale din fiecare judeţ.

S-a stabilit un hub central, un centru de stocare central şi anume Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. De la nivelul căruia se va distribui mare parte a vaccinurilor la nivelul centrelor regionale din ţară şi anume Spitalul Militar Timişoara, Spitalul Militar Braşov, Spitalul Militar Iaşi, Spitalul Militar Cluj, Spitalul Militar Constanţa şi Spitalul Militar Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile va fi distribuite descentralizat în fiecare judeţ în centrele de vaccinare”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare anti-Covid.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

De asemenea, alte centre, între 850 şi 900, vor fi amenajate în afara unităţilor medicale. Acestea ar trebui să vaccineze aproximativ 5.000 de persoane pe lună. Autorităţile şi-au propus să vaccineze aproximativ 13 milioane de români în primele şase luni ale campaniei. Practic, autorităţile îşi doresc să imunizeze între 60% şi 70% din populaţia totală a României.

Vorbim de 850-900 de centre la nivel naţional, care vor asigura, fiecare centru, un număr estimat de 5.000 de persoane pe lună. Drept pentru care putem reuşi în primele şase luni de la debutul activităţilor de vaccinare să asigurăm o imunizare prin vaccinarea unui număr de peste 13 milioane de persoane, fapt care ne creează perspectiva atingerii imunizării colective de care vorbeam, de circa 60-70 la sută din populaţia generală”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinarea se va face şi prin echipe mobile şi centre drive-thru, au precizat autorităţile.