• „Boala X” ar putea ucide de 20 de ori mai mulți oameni decât Covid-19.
  • O viitoare pandemie ar putea fi eliminată în doar 100 de zile.
  • Printre vorbitorii care vor lua cuvântul la evenimentul de miercurea viitoare se numără Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Summitul de la Davos are loc după ce experții au avertizat că o nouă pandemie ipotetică numită „Boala X” ar putea ucide de 20 de ori mai mulți oameni decât Covid-19. Liderii mondiali vor discuta despre pregătirea pentru următoarea pandemie în cadrul unui summit major de la Davos, săptămâna viitoare, scrie Mirror.

Oficiali din întreaga lume se vor îndrepta spre reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) din Elveția. Riscul reprezentat de „boala X” va fi unul dintre punctele cheie de pe ordinea de zi.

Experții au avertizat că o nouă pandemie ipotetică ar putea ucide de 20 de ori mai multe persoane decât coronavirus. Se speră că, cu un cadru de cercetare corect și cu suficiente cunoștințe la nivel global, o viitoare pandemie ar putea fi eliminată în doar 100 de zile.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat încă din 2017 cu privire la o potențială boală X. Termenul indică un agent patogen necunoscut care ar putea provoca o epidemie internațională gravă. Vorbind pentru WEF, autoarea Kate Kelland a declarat că cercetările extinse asupra familiilor de viruși deja cunoscute ar ajuta omenirea să creeze un vaccin pentru următoarea epidemie.

Boala X ar putea ucide mai mulți oameni decât Covid-19

Ea a spus: „Deoarece oamenii de știință au lucrat timp de zeci de ani sau chiar mai mult la vaccinurile Sars și Mers, au aflat câteva informații importante. Dacă am face acest tip de temă pentru fiecare dintre cele 25 de familii virale… atunci putem obține din timp o mulțime de cunoștințe despre ceva ce nu există încă.”

Dna Kelland a adăugat că un exemplu de pregătire a fost deja văzut în cazul variolei maimuțelor. Avea deja un vaccin înainte de epidemia din 2022. Dame Kate Bingham, a avertizat că boala X ar putea să producă de 20 de ori mai multe decese decât Covid-19.

Printre vorbitorii care vor lua cuvântul la evenimentul de miercurea viitoare se numără Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. Dar și ministrul brazilian al sănătății, Nisia Trindade Lima, și Michel Demaré, președintele consiliului de administrație al AstraZeneca.

În cadrul primei reuniuni post-pandemice, OMS a adus peste 300 de oameni de știință. Au analizat care dintre cele peste 25 de familii de viruși și bacterii ar putea crea o nouă pandemie. Lista cu care a venit echipa a inclus: virusul Ebola, boala cu virus Marburg, Covid-19, SARS și coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu. Altele au inclus febra lassa, bolile nipah și henipavirale, febra din Valea Zift și zika. Dar și agentul patogen necunoscut care ar putea provoca boala X.

Citește și