• Persoanele cu diabet trebuie să aibă grijă sporită de picioarele lor, deoarece pot suferi de neuropatie diabetică.
  • Aceasta apare atunci când nivelul ridicat de zahăr din sânge deteriorează în timp nervii din tot corpul.
  • Neuropatia periferică este o boală care se referă la afectarea nervilor care afectează de obicei picioarele și gambele.

Persoanele cu diabet trebuie să aibă grijă sporită de picioarele lor, deoarece pot suferi de neuropatie diabetică. Aceasta apare atunci când nivelul ridicat de zahăr din sânge deteriorează în timp nervii din tot corpul.

Neuropatia periferică este o boală care se referă la afectarea nervilor care afectează de obicei picioarele și gambele.

Cei care se confruntă cu această afecțiune vor avea adesea senzația că îi ințeapă niște ace, simt amorțeală și durere în picioare.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pericolul este atunci când cineva își pierde sensibilitatea la nivelul picioarelor și este puțin probabil să observe o rană.

Persoanelor cu diabet li se spune să fie atente la tăieturi, răni sau pete roșii, umflături sau bășici pline de lichid și unghii încarnate, deoarece toate acestea ar putea duce la o infecție, septicemie sau amputare.

Dr. Mushtaqur Rahman, consultant endocrinolog și diabetolog a declarat că acest lucru poate fi denumit „atac de picior”.

El a explicat: „Este este un termen pe care am încercat să îl folosim pentru a evidenția importanța intervenției timpurii în cazul bolii piciorului. Adesea, ceea ce se întâmplă este că pacienții ajung la spital cu un picior roșu și umflat, cu un ulcer care este infectat, iar această infecție se poate răspândi foarte rapid. Este o cauză majoră de deces dacă nu se acționează rapid. De asemenea, poate duce la pierderea unui picior, ceea ce vrem să evităm”.

El a declarat că mulți oameni nu cunosc faptul că simptomele lor ar putea fi mortale.

Medicul a spus că, fără să știi că ai un atac de picior, riști să nu primești îngrijirea corectă, cum ar fi antibioticele imediate și îndepărtarea țesutului infectat sau mort.

„Dacă, de exemplu, ai boala piciorului diabetic, ai neuropatie, ai diabet, picioarele amorțite, observi că există un ulcer și că piciorul este umflat sau roșu, sau își schimbă culoarea, mai ales devine mai închis, ceea ce înseamnă că ar putea avea cangrenă sau te simți foarte rău, tremuri – trebuie să mergi imediat la spital”, a spus el.

Odată ajuns la un medic, acesta ar trebui să se asigure că vi se face o radiografie și că vi se administrează rapid antibiotice.

El a adăugat că medicul se va asigura că diabetul și glicemia sunt ținute sub control și dacă ai nevoie de ajutor pentru a menține tensiunea arterială sub control.

Este important ca la toate aceste lucruri să se acționeze rapid și să fi consultat de un chirurg într-un stadiu incipient, astfel încât să poată lua decizii înainte ca lucrurile să se înrăutățească, a spus el.

„Acest lucru poate însemna că vei ajunge să suferi o intervenție chirurgicală majoră, dar de obicei se face pentru a te proteja de efecte mai grave asupra sănătății”, a adăugat el.

Neuropatia diabetică poate fi prevenită prin gestionarea afecțiunii prin exerciții fizice regulate, renunțarea la fumat și o dietă sănătoasă.

În cazul diabetului de tip 1, pancreasul unei persoane nu produce insulină, dar în cazul diabetului de tip 2, celulele din organism devin rezistente la insulină, astfel încât este nevoie de o cantitate mai mare de insulină pentru a menține nivelul glicemiei în limite normale.

Dar dacă nu ții glicemia sub control – acest lucru ar putea fi periculos și ar putea duce la probleme senzoriale.

Neuropatia diabetică este un tip de afectare a nervilor care poate apărea dacă ai diabet.

Experții de la Clinica Mayo spun că nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot leza nervii din tot corpul.

Este important să nu confunzi nivelul ridicat de zahăr din sânge cu hipoglicemia, care este atunci când nivelul de zahăr din sânge al unei persoane scade prea mult, precizează NHS.

Afecțiunea poate afecta atât persoanele cu diabet de tip 1 și de tip 2, cât și femeile însărcinate cu diabet gestațional.

Uneori poate afecta persoane care nu au diabet, dar acest lucru se va întâmpla de obicei la persoanele care au suferit recent un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Există multe simptome ale glicemiei ridicate, iar unul dintre cele mai importante este setea crescută și gura uscată.

Alte simptome includ oboseala, vedere încețoșată, pierderea involuntară în greutate, dureri de burtă sau senzația sau starea de rău.