• Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Orientul Mijlociu a fost testat pozitiv pentru sindromul respirator (MERS-CoV), care poate fi fatal.
  • La 13 iunie, el a fost trimis la o unitate de terapie intensivă la un spital terțiar guvernamental în stare critică și a fost pus sub ventilație mecanică.
  • Oficialii din domeniul sănătății au monitorizat 108 persoane cu care bărbatul a intrat în contact, dar nu au descoperit până acum infecții secundare.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Orientul Mijlociu a fost testat pozitiv pentru sindromul respirator (MERS-CoV), care poate fi fatal, în Abu Dhabi, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Bărbatul, identificat ca fiind un rezident neemiratian din Al Ain, a fost internat într-un spital luna trecută cu vărsături, dureri în flancul drept și disurie, informează The Independent.

La 13 iunie, el a fost trimis la o unitate de terapie intensivă la un spital terțiar guvernamental în stare critică și a fost pus sub ventilație mecanică. Întrucât starea sa a început să se deterioreze, la 21 iunie a fost recoltat un tampon nazofaringian, iar bărbatul a fost testat pozitiv pentru MERS-CoV două zile mai târziu, a precizat OMS.

108 persoane, monitorizate după ce au luat contact cu bărbatul

Oficialii din domeniul sănătății au monitorizat 108 persoane cu care bărbatul a intrat în contact, dar nu au descoperit până acum infecții secundare. Se pare că bărbatul nu are antecedente de comorbidități sau de contact cu o altă persoană pozitivă la virus. De asemenea, el nu are antecedente recente de călătorie în afara Emiratelor Arabe Unite, a precizat OMS.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Organismul de sănătate a adăugat că nu există semne că pacientul ar fi intrat în contact cu cămile dromader. Oamenii sunt infectați cu MERS-CoV în urma contactului direct sau indirect cu cămilele dromader sau Arabian one-humped, care sunt gazda naturală și sursa zoonotică a infecției. Simptomele MERS-CoV includ febră, dificultăți de respirație, tuse, diaree și, uneori, pneumonie. Virusul pare să provoace boli grave la persoanele în vârstă sau la persoanele cu un sistem imunitar slăbit și cu boli cronice, cum ar fi boli renale, cancer, boli pulmonare cronice.

Cel puțin 94 de cazuri și 12 decese asociate au fost înregistrate în EAU de când a fost semnalată pentru prima dată, în iulie 2013. La nivel mondial, numărul total de cazuri confirmate de MERS-CoV raportate la OMS din 2012 până în prezent este de 2605, inclusiv 936 de decese asociate.

Citește și: